3η και 4η θέση για τους δεινούς Άγγλους Ρήτορες των Εκπαιδευτηρίων μας.

Την 3η θέση, ανάμεσα σε 24 ομάδες Γυμνασίων, κατέκτησε η ομάδα του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων μας, με το όνομα THE FRHETORICS,αποτελούμενη από τους μαθητές μας της Γ΄ Γυμνασίου Κυλαντωνίδη Σ. – Χ. και Φαρμάκη Χ., στους 2ους Ρητορικούς αγώνες Γυμνασίων στην Αγγλική γλώσσα, που διεξήχθησαν την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 στο ΓΕ.Λ. Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου. Επίσης στην 4η θέση, μεταξύ 10 ομάδων, διακρίθηκε η ομάδα του Λυκείου μας, με το όνομα THE ELITES, στους 2ους Ρητορικούς αγώνες Λυκείων στην Αγγλική γλώσσα, της ίδιας διοργάνωσης, με τις μαθήτριές μας της α΄ Λυκείου, Ζεμπελιάδου – Πολιστσούκ Ε. και Κωσταρά Ε. Στους ίδιους αγώνες η μαθήτριά μας Ζεμπελιάδου – Πολιστσούκ Ε. της α΄ Λυκείου κατέλαβε την 4η θέση ως καλύτερη ομιλήτρια, μεταξύ 20 συμμετοχών και ο μαθητής μας της Γ΄ ΓυμνασίουΚυλαντωνίδης Σ. – Χ. συγκέντρωσετην 6η καλύτερη βαθμολογίαγια το Γυμνάσιο, ανάμεσα σε 48 συμμετοχές. Γενικότερα, και οι δύο ομάδες των Εκπαιδευτηρίων μας απέσπασαν ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες και δέχτηκαν τα συγχαρητήρια τόσο των κριτών και των διοργανωτών όσο και των καθηγητριών τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι συγκεκριμένοι αγώνες έχουν διπλό σκοπό: αφενός να διευρύνουν το πνεύμα των μαθητών, καλλιεργώντας τους στην ομαδική εργασία αλλά και στη διατύπωση γνώμης και αφετέρου στην αξιοποίηση των γνώσεων που λαμβάνουν διδασκόμενοι την αγγλική γλώσσα. Οι αγώνες επιχειρηματολογίας προωθούν την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών και, κατ’ επέκταση, τη διαμόρφωση μελλοντικών προβληματισμένων και ενεργών πολιτών.

Θερμά Συγχαρητήρια στους Άγγλους Ρήτορες και καλή συνέχεια στις δράσεις τους διότι η Ρητορική δεν είναι προνόμιο μόνο Ελληνικό... αλλά και Αγγλικό στο Σχολείο μας!