Στον 2ο Διαγωνισμό European Money Quiz μαθητές μας.

Για δεύτερη χρονιά οι μαθητές της Γ ΄Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων μας  πήραν μέρος  με πολύ κέφι και θετική διάθεση στον 2ο Διαγωνισμό European Money Quiz κατακτώντας  την 27η και 29η θέση ανάμεσα σε 100 ομάδες όλης της Ελληνικής επικράτειας.

Ο Εθνικός Διαγωνισμός Money Quiz διοργανώθηκε από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και πραγματοποιήθηκε  διαδικτυακά την Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019, στις 10:00 π.μ. Το European Money Quiz είναι ένα παιχνίδι γνώσεων για το Χρήμα με στόχο να αποτελέσει εργαλείο για τη βελτίωση του χρηματοπιστωτικού εγγραμματισμού μαθητών ηλικίας 13-15 ετών.

Οι μαθητές μας κλήθηκαν να απαντήσουν σωστά αλλά και γρήγορα, στα  Ελληνικά, σε 19 ερωτήσεις, που αφορούσαν στις κάτωθι θεματικές ενότητες : Χρηματοπιστωτικός εγγραμματισμός · Χρήμα · Ψηφιακή ασφάλεια και  Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ανωτέρω διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για το Χρήμα (European Money Week), μιας ετήσιας πρωτοβουλίας που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία (ΕΤΟ) και τις αντίστοιχες Εθνικές Ενώσεις Τραπεζών, μεταξύ των οποίων και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), για την προώθηση του χρηματοπιστωτικού εγγραμματισμού στην Ευρώπη.