Πρώτη και Δεύτερη θέση και με τον καλύτερο ομιλητή τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη στους 2ους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης “Μαθητές Αγορητές”.

All-focus

Την πρώτη θέση με τη μεγαλύτερη βαθμολογία, ανάμεσα σε 34 ομάδες, κατέκτησε η ομάδα Επιχειρηματολογίας του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας, με την ονομασία «Καρυάτιδες», αποτελούμενη από τους: Τζιώκα Α., Φαντέλ Ζ., Φλωρίδου Μ., Μακρής-Δερέκας Σ., στους 2ους Πανελλήνιους Μαθητικούς αγώνες Ρητορικής Τέχνης «Μαθητές Αγορητές», που διεξήχθησαν στα Εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος», με τη συμμετοχή μαθητών από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι άλλες δύο ομάδες του Ομίλου Ρητορικής Τέχνης των Εκπαιδευτηρίων μας, οι οποίες αποτελούνταν η Ομάδα «Τα Γατόνια» από τους: Αναγνωστοπούλου Κ., Αναγνωστοπούλου Μ., Βασιλειάδου Α. και Ζαρογουλίδη Μ. και η Ομάδα «Οι Ρήτορες της συμφοράς» από τους: Σιώπη Α., Εμπέογλου Μ., Μήτρακα Ι. και Παλάσκα Α., αντιπροσωπεύοντας επάξια το Σχολείο και συνεχίζοντας την επιτυχή πορεία τους, απέσπασαν για άλλη μια φορά πάρα πολύ υψηλές βαθμολογίες από το σώμα των κριτών και θερμά συγχαρητήρια από τους παρευρισκόμενους.

Η μαθήτρια Φλωρίδου Μ. βραβεύτηκε στο τέλος της εκδήλωση ως η 1η καλύτερη ομιλήτρια Γυμνασίων στους Πανελλήνιους Αγώνες Ρητορικής Τέχνης. Παράλληλα ο μαθητής Τσιάντας Χ. συμμετείχε στους αγώνες ως δημοσιογράφος αρθρογραφώντας για του αγώνες και παίρνοντας συνεντεύξεις από τους καλύτερους ομιλητές.

Δείτε Περισσότερα

Ο τελικός πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο «Διακονία» με την παρουσία πλήθους εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου καθώς και διαφόρων κοινωνικών φορέων.

Στόχος των ομαδικών ρητορικών αγωνισμάτων είναι οι μαθητές να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές και γλωσσικές δεξιότητές τους, να καλλιεργήσουν τη δημιουργική και την κριτική σκέψη τους, να αρθρώσουν ορθό και τεκμηριωμένο λόγο με αισθητική αξία και να ασκηθούν στον δημοκρατικό διάλογο. Γενικότερος στόχος των Αγώνων Ρητορικής είναι να προωθήσουν τη ρητορική παιδεία ως μέσο ενδυνάμωσης του λόγου και της σκέψης των μαθητών και αποσκοπούν στην ανάδειξη σύγχρονων προσεγγίσεων στα κοινωνικά προβλήματα. Επιπρόσθετα, επιδιώκουν την ανάπτυξη της ομαδικότητας και συνεργασίας μεταξύ των μελών της ομάδας. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί πως η ρητορική ικανότητα αποτελεί πολύτιμο προσόν για την μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία των νέων σε οποιοδήποτε τομέα της αγοράς εργασίας.

Ο Όμιλος Ρητορικής των Εκπαιδευτηρίων μας δραστηριοποιείται ακατάπαυστα εδώ και δεκαπέντε χρόνια συμμετέχοντας σε Πανελλήνιους Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων και Λυκείων έχοντας πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη στηρίζουν έμπρακτα το θεσμό της Ρητορικής συνδιοργανώνοντας τους 4ους Περιφερειακούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας Λυκείων Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με το 1ο ΓΕ.Λ. Συκεών, το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το ΓΕ.Λ. Αγ. Αθανασίου που θα πραγματοποιηθούν στις 30 Μαρτίου στο 1ο ΓΕ.Λ. Συκεών, καθώς και τους 2ους Περιφερειακούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας Γυμνασίων Κεντρικής Μακεδονίας με το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που θα πραγματοποιηθούν στις 13 Απριλίου στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές μας ολόψυχα καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες!!!