Διδασκόμαστε από τη Διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου.

Μέσα από μια άκρως εορταστική ατμόσφαιρα τα Εκπαιδευτήριά μας τίμησαν τη διπλή γιορτή της  25ηΜαρτίου. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Αίθουσα Θεάτρου  και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Γυμνασίου  Λυκείου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές μας παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συγκίνηση την εκδήλωση για το χρονικό της Ελληνικής Επανάστασης,τη συμβολή των Φιλελλήνων στην Επανάσταση, τη ζωή και το έργο του Α. Κοραή  και τον ρόλο του Μπάιρον στην πορεία του αγώνα. Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού παρακολούθησαν τα παιδιά μας την εξιστόρηση του ηρωισμού και της αυταπάρνησηςτων αγωνιστών του Εικοσιένα. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε καλλιτεχνικό δρώμενο με θέμα: «Ιχνηλατώντας τα βήματα του Ρήγα Βελεστινλή»από τις μαθήτριες: Διόλατζη Χ., Δρόσου Χ., Ζαφειρίδου Ε., Μότσανου Ε., Μπάτου Χ., Μπερζαμάνη Σ.–Ε., Νερσέσοβα Ε., Παπαδοπούλου Ε.–Α., Παπαδοπούλου Ο., Παπακώστα Ε., Παυλίδου – Ελ Χαντάντ Μ., Τσιμπάνη Γ., Χεκίμογλου Κ., Χρυσοστομίδου Ε., Ψαρρά Μ., οι οποίες το παρουσίασαν στο5οΕυρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο, στο Βελιγράδι της Σερβίας.Θερμά Συγχαρητήρια αξίζουν στους πρωταγωνιστές της παράστασης.

Στο τέλος της εκδήλωσηςβραβεύτηκαν και οι μαθητές μας για τις διακρίσεις που απέσπασαν στους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας Θαλής και Ευκλείδης, στο διαγωνισμό της Ελληνικής Στατιστικής Εταιρείας, στο 5οΜαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο, σε δράσεις και διαγωνισμούς ο όμιλος Χημείας,  στην κατάκτηση των Ξενόγλωσσων πτυχίων, στα Σχολικά πρωταθλήματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του BASKETBALL,στους Ρητορικούς Αγώνες,στους αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας, στο διαγωνισμόΝέας και Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, στη Βραδιά Ερευνητή, στο 5οΜαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου ASPINETUNESCO, και σε διάφορους άλλους Μαθητικούς Διαγωνισμούς.

Ευχή όλων μας  οι μέρες αυτές μνήμης να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης, ώστε το σήμερα, μέσα από το χθές, να μας καθοδηγήσει για το αύριο!!!

Ελληνικα