Υπέροχη εμπειρία στο NOESIS για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης.

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας επισκέφτηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών ΝOESIS , όπου είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα εργαστήριο Ρομποτικής ,αλλά και να παρακολουθήσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα προβολή στο Κοσμοθέατρο.

Αρχικά τα παιδιά οδηγήθηκαν στη βιβλιοθήκη του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών. Εκεί συζήτησαν με τους υπεύθυνους του προγράμματος σχετικά με τη χρησιμότητα των ρομπότ στη ζωή των ανθρώπων (εφαρμογές στη βιομηχανία, στην ιατρική κ.α.), εισήχθησαν στην έννοια του αυτοματισμού και στη συνέχεια δημιούργησαν το δικό τους σύστημα (μπάρες πάρκινγκ και αυτοκίνητο) χρησιμοποιώντας lego. Κατά το τελευταίο στάδιο του εργαστηρίου οι μαθητές μας προγραμμάτισαν το ρομπότ τους (μπάρες πάρκινγκ), ώστε να λειτουργεί αυτόματα, όπως οι αντίστοιχες πραγματικές κατασκευές.

Στη συνέχεια οι νεαροί ρομποτιστές οδηγήθηκαν στην αίθουσα προβολής του Κοσμοθεάτρου προκειμένου να παρακολουθήσουν την τρισδιάστατη κινηματογραφική ταινία «Τα θαύματα της Mηχανικής».  Πρόκειται για ένα έργο που παρουσιάζει τεχνολογικά επιτεύγματα (γέφυρες, αντισεισμικά κτίρια πολλών ορόφων, ηλιακά αυτοκίνητα, υποβρύχια ρομπότ) αποκαλύπτοντας όχι μόνο τη δημιουργικότητα αλλά και τα ανθρωπιστικά αισθήματα που οδηγούν τους μηχανικούς στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για τους συνανθρώπους τους.

Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν τόσο από την εμπειρία του εργαστηρίου ρομποτικής, όσο και από τον υπερσύγχρονο τρόπος προβολής της πραγματικά εξαιρετικής ταινίας.