«Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας 2019-Ολυμπιάδα Χημείας».

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση του 33ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Χημείας (Π.Μ.Δ.Χ.) που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 σε όλη την Ελλάδα.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη λειτούργησαν ως το ένα από τα δύο εξεταστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης και υποδέχθηκαν 250 μαθητές από τα Σχολεία της Θεσσαλονίκης και 45 επιτηρητές  εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας και φοιτητές-φοιτήτριες του τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ.

Ο 33ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας (Π.Μ.Δ.Χ.) απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων των Γενικών Λυκείων και διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Χημικών σε συνεργασία με τις διευθύνσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Συμμετέχουν μαθητές Λυκείου όλων των τάξεων χωρίς να αποκλείονται και μαθητές Γυμνασίου. Από το διαγωνισμό αυτό η Ε.Ε.Χ. θα επιλέξει τους δύο μαθητές από τη Β’ Λυκείου και τους οκτώ μαθητές από τη Γ’ Λυκείου με τη μεγαλύτερη βαθμολογία και θα φροντίσει για την άσκησή τους και στη συνέχεια για την επιλογή της τελικής ομάδας των τεσσάρων (4) μαθητών που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 51η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας στο Παρίσι 21-30 Ιουλίου 2019.  Ευχόμαστε Καλή Συνέχεια και Καλή Επιτυχία στην Ολυμπιακή Ομάδα με την ελπίδα να μας κάνει και πάλι Εθνικά Υπερήφανους!

          Οι μαθητές του Σχολείου μας που έλαβαν μέρος είναι:

Γ΄  Λυκείου: Χριστοδούλου Σ.

Β΄  Λυκείου: Δρογαλά Σ., Θεοδοσίου Β., Κωνσταντινίδου Ε., Νερσέσοβα Ε., Παπαδοπούλου Ε.

Α΄ Λυκείου: Αλεξιάδης Ν.,  Γκούσο Ρ., Διόλατζη Χ., Ζεμπιλιάδου Ε., Ζηβόντσης Δ., Καρακάρας Κ. Κωσταρά Ε., Λιαρετίδου Δ., Μαλακούδης Α., Παπακωνσταντίνου Κ., Ράπτης Μ., Φαντέλ Ζ.

Ευχόμαστε στους μαθητές και μαθήτριές μας καλά αποτελέσματα!