Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο κέντρο Διάδοσης Επιστημών ΝΟΕSIS.

Τα δύο τμήματα της Γ΄ τάξης του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας επισκέφθηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών NOESIS. Εκεί, στην αίθουσα του ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟΥ παρακολούθησαν με πραγματική αφοσίωση δύο ταινίες, εξαιρετικές εκπαιδευτικές παραγωγές, ¨ Η Γη και Εγώ¨ και ¨Δυο μικρά κομμάτια γυαλί¨.

Δείτε Περισσότερα

Στην ταινία ¨ Η Γη και Εγώ¨  παρουσιάστηκαν με απλό και κατανοητό τρόπο σύνθετα ζητήματα και επιστημονικά δεδομένα, που βοηθούν  τον καθένα μας ν΄ αναλογιστεί τις πράξεις της καθημερινής ζωής του και καθώς και τις επιπτώσεις που έχουν αυτές στο περιβάλλον και στη ζωή στον πλανήτη. Οι μαθητές μας παρακολούθησαν – μέσω της καθηλωτικής οπτικής του ουράνιου θόλου- το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την κλιματική αλλαγή, την κατανάλωση και παραγωγή ενέργειας, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ανακύκλωση, την αποψίλωση των δασών, την παραγωγή και μεταφορά τροφίμων, τη βιοποικιλότητα, την ερημοποίηση των εδαφών, τη μόλυνση των υδάτων και τις επιπτώσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής στο ανθρώπινο σώμα. Η ταινία, που σχετίζεται άμεσα με το μάθημα της Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, συνεπήρε τους μαθητές και τους ευαισθητοποίησε σε πολλά θέματα της σύγχρονης ζωής.

Η δεύτερη ταινία ¨Δυο μικρά κομμάτια γυαλί¨ πραγματευόταν την εκπληκτική εφεύρεση του τηλεσκοπίου, μέσα από μια φρέσκια σκηνοθετική ματιά. Η συνάντηση δύο νεαρών παιδιών με μια αστρονόμο οδήγησε σε μια συναρπαστική παρατήρηση του νυχτερινού  ουρανού και των ουράνιων αντικειμένων. Έμαθαν για την ιστορία του τηλεσκοπίου, τη λειτουργία και τα είδη των τηλεσκοπίων από τα παλιότερα μέχρι και τα πιο σύγχρονα, καθώς και πώς η ανακάλυψη αυτή άλλαξε τις γνώσεις μας για το σύμπαν.

Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν τόσο από τη θεματολογία όσο και από τον πρωτοποριακό και υπερσύγχρονο τρόπο προβολής των ταινιών. Η υποδειγματική τους παρουσία στον χώρο του ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟΥ αξίζει συγχαρητήρια!