Δενδροφυτεύοντας το πάρκο των εποχών στη Νέα Παραλία…

Μια ξεχωριστή εμπειρία βίωσαν οι μαθητές των Δ΄, Ε,΄& ΣΤ΄ τάξεων των Εκπαιδευτηρίων μας αναλαμβάνοντας, μετά από πρόταση του συλλόγου «Φίλοι της Νέας Παραλίας» να δενδροφυτεύσουν και να υιοθετήσουν δύο δέντρα στο πάρκο των εποχών, ένα από τα εννιά θεματικά πάρκα της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της Aειφορικής Eκπαίδευσης και πιστεύοντας πάρα πολύ στη σύνδεση των ανθρώπων με τον δημόσιο χώρο, όταν μας δόθηκε η δυνατότητα να δράσουμε καλλωπίζοντας την πόλη που ζούμε, το κάναμε με πολύ χαρά και αισθανθήκαμε υπέροχα. Μας βοήθησε δε να αναλογιστούμε ότι πέρα από το σπίτι μας και το δωμάτιό μας υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο "σπίτι" που μας φιλοξενεί όλους και θα πρέπει να έχουμε σ’ αυτό αναφορές, να το σκεφτόμαστε (σ.σ τον δημόσιο χώρο) σαν να ήταν δικό μας. Φυτέψαμε και υιοθετήσαμε λοιπόν σοφόρες, δύο φυλλοβόλα καλλωπιστικά δέντρα με καταγωγή από την Κίνα και την Κορέα, συμβάλλοντας  στην αλλαγή της εμφάνισης του περιβάλλοντα χώρου. Επιπροσθέτως  περιηγηθήκαμε στα θεματικά πάρκα της παραλίας δίνοντάς μας την ευκαιρία και τη δυνατότητα να «δούμε» με άλλο μάτι το εκπληκτικό αυτό δημιούργημα.

Η ενδιαφέρουσα αυτή δράση μας προσέδωσε ευχαρίστηση, ηρεμία, και χαλάρωση που αποτυπώθηκε στα χαμογελαστά παιδικά προσωπάκια, αποτέλεσμα της προσφοράς της φύσης στην ψυχική ηρεμία και ισορροπία. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους φίλους της νέας παραλίας για την πρωτοβουλία τους αυτή να μας βοηθήσουν να δούμε ουσιαστικά τον θησαυρό που αναδεικνύεται μέσα από την ανάπλαση της περιοχής και να μας παροτρύνουν να ενδιαφερθούμε για την προστασία της φύσης και των καλλωπισμό της πόλης μας, της Θεσσαλονίκης. Τους ευχόμαστε από καρδιάς να συνεχίσουν με την ίδια θέρμη και ενεργητικότητα το αξιόλογο έργο τους συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναμόρφωση της πόλης!!!

Ελληνικα