«Ζουλοφύλακες» και «Δεινόσαυροι οι γίγαντες της Παταγονίας».

Την Τρίτη 05 Μαρτίου τα δύο τμήματα της Α΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας επισκέφθηκαν το Πλανητάριο – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ». Παρακολουθώντας τις ταινίες : «Ζουλοφύλακες» και «Δεινόσαυροι οι γίγαντες της Παταγονίας» τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τον θαυμαστό κόσμο του Διαστήματος και των Πλανητών ,όπως επίσης και με την ιστορία της ζωής των δεινοσαύρων.

Η ταινία «Ζουλοφύλακες» μας έδειξε μέσω αστείων ηρώων τις καιρικές συνθήκες των πλανητών. Αυτή η φανταστική ιστορία βοήθησε τα παιδιά να μάθουν τα μυστικά των καιρικών φαινομένων στη Γη και στους άλλους πλανήτες. Στη συνέχεια με την βοήθεια ειδικών γυαλιών τεχνολογίας 3D παρακολουθήσαμε την ταινία «Δεινόσαυροι». Ήταν μια αναδρομή στον πλανήτη Γη την εποχή των δεινοσαύρων. Είδαμε τις φωλιές τους, τα διάφορα είδη, το πώς αναζητούσαν την τροφή τους αλλά και το πώς αφανίστηκαν.

Και οι δύο προβολές περιείχαν συναρπαστικά οπτικά εφέ που ταξίδεψαν τα παιδιά στον μαγικό κόσμο του διαστήματος και των δεινοσαύρων με στόχο να εμπνεύσουν, να διδαχθούν και να  διασκεδάσουν μέσα από μια πρωτόγνωρη οπτικοακουστική εμπειρία.

Ελληνικα