Ξαναζωντανέψαμε τους ΗΡΩΕΣ της ΙΣΤΟΡΙΑΣ μας!!!

Η Εικονική Επιχείρηση «PLAY ROLE by FRYGANIOTIS College» συμμετείχε στο πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2019», του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece και μαζί με άλλους μαθητές και μαθήτριες από 40 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της Ελλάδα, την Παρασκευή 22/02/2019 στο Mediterranen Cosmos, όπου παρουσίασε τις υπηρεσίες της  σε μια πανηγυρική εκδήλωση που υλοποιήθηκε υπό την Αιγίδα  της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη διαφοροποιήθηκαν ως προς το «προϊόν» που επέλεξαν να παρουσιάσουν μιας και η εικονική επιχείρηση: « PLAY ROLE by FRYGANIOTIS College» αποφάσισε να προσφέρει ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ στους μικρότερους μαθητές. Έτσι οι μαθητές μας παρευρέθηκαν πανέτοιμοι και προετοιμασμένοι φτιάχνοντας  ένα άρτιο και πλήρως εξοπλισμένο εκθεσιακό χώρο. Το περίπτερο της ομάδας μας  επισκέφθηκε  η κριτική επιτροπή του οργανισμού, η οποία συνεχάρη τα παιδιά μας για την καινοτόμα και πρωτότυπη ιδέα που παρουσίασαν.

Δείτε Περισσότερα

Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον από γονείς και εκπαιδευτικούς οι οποίοι θέλησαν να μάθουν αναλυτικά τις υπηρεσίες που προσφέρει η εικονική επιχείρηση των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη. Η «PLAY ROLE by FRYGANIOTIS College» αφορά στη σύλληψη και υλοποίηση μιας  ιδιαίτερα σύγχρονης τάσης μάθησης, κατά την οποία οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν δραματοποιημένη όλη την ύλη του Σχολικού βιβλίου της ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού, να συζητάνε με τους ηθοποιούς – συντελεστές της παράστασης θέματα που αναπαράγονται στο πέρασμα των χρόνων, να εμπεδώνουν την ύλη τους εύκολα και δημιουργικά, μαθαίνοντας με χαρά και κέφι.

Τα πλεονεκτήματα είναι πάρα πολλά καθώς οι μαθητές εξοικειώνονται  με την Ιστορία του τόπου τους χωρίς καμία δυσκολία. Έτσι, το μάθημα κυλάει πιο εύκολα, με περισσότερο ενδιαφέρον καθώς οι θεατρικές παρουσιάσεις σε συνδυασμό με την χρήση εκπαιδευτικών μέσων δίνουν τροφή για σκέψη και εποικοδομητικές συζητήσεις. Οι παρουσιάσεις γίνονται συχνά από τους ιδρυτές της επιχείρησης, για την επεξήγηση ενός ιστορικού φαινομένου, παράλληλα όμως παρευρίσκονται οι δάσκαλοί τους στο θέατρο οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν αμέσως μετά την παράσταση ζητώντας από τους μαθητές τους να συμπληρώσουν το τετράδιο εργασιών. Οι θεατρικές παραστάσεις της « PLAY ROLE by FRYGANIOTIS college» μπορούν να αποβούν ιδιαίτερα ωφέλιμες σε όλες τις βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώ η παρακολούθηση τέτοιου είδους ιστορικών θεατρικών παραστάσεων στοχεύει στην καλλιέργεια  της δημιουργικότητας των μικρών παιδιών και της όξυνσης της κριτικής τους σκέψης με έναν πολύ εντυπωσιακό τρόπο.

Στις υπηρεσίες της εικονικής επιχείρησης « PLAY ROLE by FRYGANIOTIS » περιλαμβάνονται και οι νέοι ελκυστικοί χώροι μάθησης καθώς οι μαθητές μπορούν να έχουν πρόσβαση στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη. Αξιοσημείωτο είναι ότι επίσης δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση μέσα στην ΤΑΞΗ τους, χωρίς καμία μετακίνηση!! Για ακόμη μια φορά λοιπόν η ΤΕΧΝΗ κάνει το θαύμα της και οι τάξεις γίνονται ανοιχτοί χώροι για όλους εξυπηρετώντας κυρίως τις απαιτήσεις και τα ενδιαφέροντα της νεολαίας, συντελώντας έτσι στην ανάπτυξη της μάθησης.

Αξίζουν θερμά Συγχαρητήρια στους παρακάτω μαθητές-δυνητικούς επιχειρηματίες της εικονικής επιχείρησης « PLAY ROLE by FRYGANIOTIS college»: Άκογλαν Κ., Δρόσου Χ., Θεοδωσά Σ., Λούκας Ο., Μπερζαμάνη Σ., Νερσέσοβα Ε., Παπαστογιαννίδης Χ.

Ευχαριστούμε τον εθελοντή- σύμβουλο του ΣΕΝ κύριο Παπαδόπουλο Σταύρο για την πολύτιμη καθοδήγηση της επιχείρησης « PLAY ROLE by FRYGANIOTIS College»

 Χωρίς την ευγενική χορηγία των επιχειρήσεων που με μεγάλη προθυμία χρηματοδότησαν τη δράση της « PLAY ROLE by FRYGANIOTIS College» τίποτε δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί με τόση μεγάλη επιτυχία !!! Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κ. Δημητριάδη Βασίλη για τη δωρεάν επένδυση του περιπτέρου μας με τις εξαιρετικές του εκτυπώσεις!