Η Ψηφιακή μας καθημερινότητα!

Ημερίδες του Γυμνασίου, δράση για την ψηφιακή καθημερινότητα

Με μεγάλη χαρά η Β΄ Γυμνασίου μας συμμετείχε στην ημερίδα: «Τρία βήματα για ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο - Η ψηφιακή μας καθημερινότητα: μαθαίνω – ελέγχω - προστατεύομαι» που συνδιοργανώθηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια “CSI Institute”, το Κέντρο Πρόληψης Δυτικής Θεσσαλονίκης «Δίκτυο Άλφα» και την ευρωβουλευτή του ΕΛ.Κ κα Μαρία Σπυράκη, Πρέσβειρα της Κομισιόν για ασφαλές διαδίκτυο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η κα Μ. Σπυράκη, η κα Ε. Σπυροπούλου, κοινωνική & κλινική ψυχολόγος – Διευθύντρια του Κέντρου Πρόληψης «Δίκτυο ΑΛΦΑ» και ο κος Αντιστράτηγος ε.α. Εμμανουήλ Σφακιανάκης, Πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας - Ειδικός Ερευνητής - Αναλυτής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων συνεπήραν τους μαθητές με τις παρουσιάσεις τους επάνω σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, για τους κινδύνους και τους τρόπους αποφυγής τους.

Με τη σειρά τους οι μαθητές μας Ιασωνίδου Δ., Κυριακουλάκος Α., Τανίδης Α. και Φλωρίδου Μ. παρουσίασαν την εργασία τους που αφορούσε στο Ψηφιακό Αποτύπωμα και πώς αυτό επηρεάζει τη ζωή μας, αποσπώντας πολύ καλά σχόλια.

Τους Συγχαίρουμε και ευχόμαστε να γίνουν σωστοί ψηφιακοί πολίτες!