Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη κινηματογραφούν…!

Οι μαθητές της α΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη θα συμμετάσχουν στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema… διάβασες;;. Το θέμα της ταινίας : «Φαύλος Κύκλος» πραγματεύεται ποικίλα προβλήματα της νεολαίας,  αντιλήψεις και ιδέες που έχουν παγιωθεί στην ελληνική κοινωνία. Επιχειρεί μέσα από την οπτική γωνία των μικρών κινηματογραφιστών να μεταλλάξει αρνητικές και αξιόμεμπτες στάσεις ζωής σε πιο ορθές και ανθρώπινες συμπεριφορές. Τέτοιες που εξευγενίζουν τον άνθρωπο και τον  καταξιώνουν στο κοινωνικό σύνολο, προβάλλοντας αρετές όπως τη φιλανθρωπία, την αλληλεγγύη, την κατανόηση και την αποδοχή του διαφορετικού αλλά και την οικολογική συνείδηση.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής. Ακόμη να γίνουν κριτές, μελετητές και ερευνητές του περιβάλλοντός τους και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη εξασφάλισης όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους κατοίκους του πλανήτη

Τον διαγωνισμό συνδιοργανώνουν  η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και η δημιουργική τους διάθεση να τους  συντροφεύει σε όλη τους τη ζωή!!!