Κρυμμένοι θησαυροί στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Το Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας στο πλαίσιο του Σχεδίου δράσης: ¨Κυκλοφορώ στον δρόμο με ασφάλεια¨.

Η ιστορία του σιδηροδρόμου ξεδιπλώθηκε μπροστά στα μάτια των παιδιών κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, μέσα από παλιές μηχανές τρένων, βαγόνια, σιδηροδρομικές γραμμές… Είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις δικές τους απόψεις και απορίες και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Επόμενος σταθμός η επίσκεψη στο Σιδηροδρομικό Μουσείο το οποίο στεγάζεται σε ένα ιστορικό, διατηρητέο κτίριο. Στολές, φανάρια, τηλέγραφος, σήμαντρα ακύρωσης εισιτηρίων, σάλπιγγες μετάδοσης ακουστικών σημάτων, γραφομηχανές, ένα επιπλονιπτήρας από τον ¨βασιλικό συρμό¨ και αρχειακό υλικό ήταν κάποια από τα εκθέματα που εντυπωσίασαν τους μικρούς μαθητές μας.

Σε ένα από τα βαγόνια του διάσημου ¨Orient Express¨ επιβιβάστηκαν τα παιδιά κι ένιωσαν λίγη από τη μαγεία του θρυλικού ταξιδιού Παρίσι-Κωνσταντινούπολη.

Μια μοναδική έκπληξη περίμενε τα παιδιά στο τέλος της ξενάγησης. Ανεβαίνοντας στη χειροκίνητη δραιζίνα ταξίδεψαν , έστω και για λίγο , σ΄ έναν ξεχωριστό για το κάθε παιδί προορισμό….

Ελληνικα