Εκπαιδευτική εξόρμηση στο Λιμάνι και στο Αεροδρόμιο Μακεδονία.

Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου τα Νήπια μικρά των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη , ως  επιστέγασμα της θεματικής ενότητας, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εξόρμηση στο Λιμάνι της πόλης μας και στο Αεροδρόμιο Μακεδονία.

Δείτε Περισσότερα

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής  με τα σχολικά λεωφορεία μας τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να παρατηρούν και όλοι μαζί να σχολιάζουμε τα σήματα της τροχαίας, τη λειτουργία των φαναριών, τη συμπεριφορά των πεζών, την ύπαρξη ποδηλατόδρομων και άλλα πολλά.

Φτάνοντας όμως στο Λιμάνι της πόλης μας το ενδιαφέρον των μικρών μας μαθητών κυριολεκτικά απογειώθηκε καθώς δεχτήκαμε καταιγισμό ερωτήσεων αφού αντίκριζαν μπροστά τους ζωντανά όλα εκείνα για τα οποία είχαμε συζήτηση στην τάξη και είχαμε δει μόνο στα εγχειρίδια εποπτικού υλικού. Έτσι, είδαμε από κοντά φορτηγά πλοία, δεξαμενόπλοια, ρυμουλκά, μεγάλους γερανούς φορτοεκφόρτωσης, τον φάρο, αλλά και το ιστορικό κτίριο του Λιμένα Θεσσαλονίκης αλλά και τους τεράστιους αποθηκευτικούς του χώρους.

Η εξόρμηση μας συνεχίστηκε στο Αεροδρόμιο Μακεδονία όπου  τα παιδιά μας εντυπωσιάστηκαν αντικρίζοντας τον Πύργο ελέγχου, τις τεράστιες οθόνες αφίξεων και αναχωρήσεων, τους κυλιόμενους ιμάντες ελέγχου των αποσκευών, τα εκδοτήρια των εισιτηρίων αλλά και τα πολλά εμπορικά καταστήματα που περιβάλλουν τον χώρο.

Από την επίσκεψη μας στο Αεροδρόμιο δεν εντυπωσιάστηκαν όμως μόνο οι μαθητές μας. Εκείνοι που έμειναν πραγματικά άναυδοι από το ήθος και την άψογη συμπεριφορά των παιδιών μας ήταν σύσσωμο το διοικητικό προσωπικό του Αεροδρομίου, όπως επίσης και απλοί επιβάτες που αδιαλείπτως παρέμβαιναν στην ξενάγηση θέλοντας να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συγχαρητήρια!

Με τα παιδιά μας ενθουσιασμένα και όλους εμάς βαθιά ικανοποιημένους που οι καρποί των κόπων μας αποδίδουν, επιβιβαστήκαμε στα σχολικά λεωφορεία παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής για τον πυρήνα των γνώσεων και τον άξονα διαμόρφωσης του ήθους μας , το αγαπημένο μας σχολείο.