Τριήμερη εκδρομή στον μαγευτικό Βόλο.

Στις 15-17 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τριήμερη εκδρομή της α΄ Λυκείου, στο Βόλο. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την περιοχή του Βόλου και τις ομορφιές του νομού Μαγνησίας. Περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα της περιοχής, διασκέδασαν, ενώ πέρασαν ξέγνοιαστα και ευχάριστα όλες αυτές τις ημέρες της εκδρομής.

Δείτε Περισσότερα

Την πρώτη μέρα η αναχώρηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι από το σχολείο και με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση και φαγητό οι μαθητές έφτασαν στην όμορφη πόλη των Αργοναυτών και συνέχισαν για την παραδοσιακή Πορταριά. Μετά την τακτοποίησή τους στο ξενοδοχείο, ακολούθησε δείπνο.

Την επόμενη μέρα και μετά το πρωινό, οι μαθητές περιηγήθηκαν στο υπέροχο Μουσείο Πόλης, όπου περιηγήθηκαν στην έκθεση με θέμα: «Στερεοσκοπικές φωτογραφίες του Βόλου , του Ευστάθιου Αθ. Ζαφραντζά», μια τρισδιάστατη ξενάγηση στον  σύγχρονο Βόλο που διοργανώνεται από τη Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και το «Κοινό των Μαγνήτων». 

Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στην ομορφότερη πόλη της Θεσσαλίας, τον Βόλο. Μια πόλη με πλούσια ιστορία που σε πάει πίσω στην αρχαία Ιωλκό, την πόλη των Αργοναυτών. Ο Βόλος χρωστάει τη γοητεία του κυρίως στην υπέροχη παραλία του, την καλή ρυμοτομία και στο γειτονικό Πήλιο. Η βόλτα στην παραλία ξεκίνησε από τα δυτικά, από το Δημοτικό Θέατρο Βόλου (με τη μεγαλύτερη, όπως περηφανεύεται, σκηνή των Βαλκανίων). Πιο πέρα το δημαρχείο του Βόλου, σχεδιασμένο από τον σπουδαίο Δημήτρη Πικιώνη. Λίγο πιο πίσω από το μέτωπο της παραλίας, αλλά με θέα προς τη θάλασσα, το νεοκλασικό του Δημοτικού Ωδείου και πίσω του το μοντέρνο, σε μορφή γυάλινου πύργου, Κέντρο Τέχνης Τζόρτζιο ντε Κίρικο. Στην ανατολική άκρη της παραλίας δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Νικολάου με το πάρκο. Χτισμένη το 1936 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Αριστοτέλη Ζάχου έγινε σημείο αναφοράς της σύγχρονης πόλης. Ιδιαίτερο χρώμα προσδίδουν τα πολλά ποδήλατα που χρησιμοποιούν οι Βολιώτες για τις μετακινήσεις τους.

Ακολούθησε η απαραίτητη ξεκούραση και το βράδυ οι μαθητές διασκέδασαν σε γνωστό Club της πόλης .

Την Κυριακή τα παιδιά περιηγήθηκαν στη χιονισμένη Μακρυνίτσα και στη συνέχεια γευμάτισαν στην παραλία της πόλης του Βόλου. Παίρνοντας μαζί τους την επίγευση των νόστιμων μεζέδων, συγκεντρώθηκαν για την τελευταία αναμνηστική φωτογραφία και αποχαιρέτησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις την πρωτεύουσα της Μαγνησίας .

Μπορεί η θλίψη να ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα μαθητών και καθηγητών, οι καρδιές όλων όμως κράτησαν ζωντανές τις απολαυστικές στιγμές της εκδρομής ως το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαν να φέρουν ποτέ από το Βόλο!

Ελληνικα