«Η Φάρμα του Διαδικτύου»

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα  τα Εκπαιδευτήριά μας παρακολούθησαν την βραβευμένη θεατρική πρωτοποριακή .παράσταση : «Η Φάρμα του Διαδικτύου» από τη θεατρική ομάδα ΧΙΛΙΟΔΕΝΤΡΙ με τους Β.Σαμαρά και Γ. Κορμά.

 Η παράσταση  μαθαίνει στα παιδιά να αναγνωρίζουν και να προφυλάσσονται από τους κινδύνους του Διαδικτύου. με τρόπο άμεσο και διασκεδαστικό θωρακίζονται απέναντι σε κινδύνους όπως: λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων από αγνώστους που γνώρισαν το διαδικτυακά, δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών.

Οι μαθητές μας ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο(Ιnternet) και σωστών πρακτικών στη χρήση των μέσων και ψηφιακών ευκολιών που προσφέρει. Σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου-Safeinternent.gr η παράσταση αποτελεί το κεντρικό γεγονός πανελλήνιας εκστρατείας ενημέρωσης.

Το έργο έχει διακριθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ως μια από τις πιο εμπνευσμένες πρακτικές που βοηθούν τα παιδιά να ανακαλύψουν βασικούς κανόνες ασφάλειας στο Διαδίκτυο, καθώς συμπεριλήφθηκε ως μοναδικό έργο από την Ελλάδα στην ειδική πανευρωπαϊκή έκδοση του ιδρύματος Εvens για τον Ψηφιακό αλφαβητισμό στην Ευρώπη.

Μετά την παράσταση ακολούθησε συζήτηση με τους μικρούς θεατές οι οποίοι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις γνώσεις που απέκτησαν .

Ελληνικα