Ένας ποταμός, ένας τροχός …μια ιστορία.

Στο πλαίσιο της Μουσειακής Αγωγής και της ενασχόλησης με την παράδοση, οι μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης.

Με χαρά και μεγάλο ενδιαφέρον συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Ένας ποταμός, ένας τροχός …μια ιστορία. Μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι ρόλων τα παιδιά έγιναν έμποροι του 1780 και ταξίδεψαν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη του τότε. Με καθοδηγητές τους έμπειρους μουσεικοπαιδαγωγούς περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στις εκθέσεις της υδροκίνησης και της παραδοσιακής ενδυμασίας. Γνώρισαν τον τρόπο λειτουργίας παλαιότερων υδροκίνητων μηχανών και εργαλείων αλλά και στον  μαγικό κόσμο των παραδοσιακών φορεσιών. Φράσεις κλειδιά, γρίφοι, αινίγματα, εμπλούτισαν τη δραστηριότητα και βοήθησαν τους συμμετέχοντες στη δράση να αναπτύξουν την παρατηρητικότητα και τη φαντασία τους και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους μουσικοπαιδαγωγούς που ανέπτυξαν αυτό το ενδιαφέρον, πρωτότυπο και ευφυές εκπαιδευτικό πρόγραμμα κι έδωσαν τη δυνατότητα στου μαθητές του Σχολείου μας να βρεθούν στον πυρήνα της παράδοσης της πόλης μας.