Το Ελβετικό Πανεπιστήμιο B.H.M.S. στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, υποδέχθηκαν τον κ.κ. Dragos Vasilescu και την κα Λουκία Συνοδινού, εκπρόσωποι της σχολής B.H.M.S., που  εδρεύει στη Λουκέρνη της Ελβετίας, στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας, με σκοπό να ενημερώσουν τους μαθητές μας για τις δυνατότητες και τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει η αντίστοιχη σχολή.

Η σχολή B.H.M.S. είναι μια από τις πρωτοπόρες σχολές παγκοσμίως στην παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους τομείς Global/Buusiness Management, Hospitality/Hotel Management, και Culinary Arts.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έγινε εκτενής αναφορά στα προγράμματα σπουδών, στο κόστος σπουδών, στη στέγαση των φοιτητών, στη διαδικασία εισαγωγής στη σχολή, αλλά και στις διεθνείς πιστοποιήσεις της σχολής που είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Στη Σχολή B.H.M.S. προσφέρονται Πτυχιακά προγράμματα σπουδών (Bachelor Degree) καθώς και Μεταπτυχιακά προγράμματα (Master Degree). Δείτε Περισσότερα

Οι σπουδές περιλαμβάνουν θεωρητική κατάρτιση αλλά και πρακτική άσκηση που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος των σπουδών στο BHMS. Η σχολή παρέχει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε κάθε έτος σπουδών, σε μια επιχείρηση που έχει επιλεγεί προσεκτικά και πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές ως επαγγελματικός χώρος εκπαίδευσης. Παρέχει την ευκαιρία στους σπουδαστές να αποκτήσουν αμειβόμενη εργασιακή εμπειρία σε κάποια επιχείρηση στην Ελβετία στον χώρο της φιλοξενίας. Η εμπειρία που αποκτάται κατά την πρακτική άσκηση είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για την αξία της κατά τα πρώτα στάδια της καριέρας των αποφοίτων.

Κατά την περίοδο της πρακτικής άσκησης, οι σπουδαστές έχουν την υποστήριξη του BHMS, το οποίο παρέχει βοήθεια στους σπουδαστές να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή ευκαιρία εκμάθησης κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους, καθώς ένας υπεύθυνος συντονιστής πλήρους απασχόλησης στον τομέα της πρακτικής άσκησης εργάζεται αποκλειστικά για το σκοπό αυτό.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που τονίστηκε στην παρουσίαση είναι και το γεγονός ότι μέσω της εταιρείας Masterwork που ανήκει στο BHMS, παρέχει παγκόσμιες ευκαιρίες καριέρας και επαγγελματικής τοποθέτησης για τους αποφοίτους του BHMS μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους στα πτυχία ΒΑ, PGD, στις μαγειρικές τέχνες ή στα προγράμματα MBA. Το B.H.M.συνεργάζεται επίσης με πολλούς διεθνείς οργανισμούς επαγγελματικής τοποθέτησης που ειδικεύονται στην επαγγελματική αποκατάσταση των μεταπτυχιακών φοιτητών σε Ευρώπη, Ασία και Βόρεια Αμερική.

Εκτενής αναφορά έγινε και στο καλοκαιρινό σχολείο (Summer school) διάρκειας δύο εβδομάδων για μαθητές Λυκείου στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γνωρίσουν την σχολή και τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει και να έχουν τη δυνατότητα επισκέψεων στη πανέμορφη Ελβετία.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να αναζητήσει στην ιστοσελίδα της σχολής https://www.bhms.ch  αλλά και στο γραφείο Σπουδών και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Σχολείου μας.