Μετά το Λύκειο …τι;

dav

Το Γραφείο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, έχοντας ως στόχο την παροχή προς τους μαθητές όλων των βαθμίδων, εκπαίδευση υψηλής ποιότητας, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε μαθητή, διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΜΗ, Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους μαθητές Λυκείου. O Διευθυντής  Ανάπτυξης του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ, κ. Π. Οργαντζής μέσα από μια άκρως επιτυχημένη παρουσίαση, στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας, ενημέρωσε τους μαθητές μας για τις δυνατότητες και τις σχολές που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και ο Εκπαιδευτικός όμιλος ΑΚΜΗ. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει πλέον εδραιωθεί ως ίδρυμα το οποίο παρέχει ακαδημαϊκές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με προσήλωση στην ποιότητα και την καινοτομία. Έχει συνάψει συνεργασία με τα ακόλουθα πανεπιστήμια της Μ.Βρετανίας:University of East London,Queen Margaret UniversityEdinburgh, University of Portsmouth, Solent University Southampton, University of  London, αποτελώντας  την πρώτη επιλογή αξιόλογων φορέων εκπαίδευσης στο εξωτερικό και τον ιδανικό συνεργάτη για την «εξαγωγή» προγραμμάτων σπουδών, τα οποία είναι στοχευμένα και απόλυτα προσανατολισμένα στην Ελληνική αγορά, τις ιδιαιτερότητες και τις τρέχουσες ανάγκες της. Στο Μητροπολιτικό  Κολλέγιο λειτουργούν μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα.

Η επιλογή και η άσκηση ενός επαγγέλματος αποτελεί μια πολύ σημαντική υπόθεση, καθώς πρόκειται για μια απόφαση καθοριστική για το μέλλον τον μαθητών μας. Μια σωστή επιλογή μπορεί να γίνει η αφετηρία μιας επιτυχημένης σταδιοδρομίας. Ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, λοιπόν, δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη.

Γιατί η επαγγελματική εξέλιξη κάθε νέου και νέας, δεν είναι αποτέλεσμα μιας στιγμιαίας απόφασης. Η ανάπτυξη σταδιοδρομίας είναι μία δια βίου διαδικασία, που αρχίζει από τις δραστηριότητες της προσωπικής του ζωής και εξελίσσεται μέσω των ποικίλων ρόλων και των δραστηριοτήτων, καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Ελληνικα