«Το μυστικό της Νίκης 2 – Η περιπέτεια του Βίκτωρα»,

Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού παρακολούθησαν, με την εποπτεία της ψυχολόγου Τ. Σαμαρά, την ιστορία κινουμένων σχεδίων: «Το μυστικό της Νίκης 2 – Η περιπέτεια του Βίκτωρα», η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας «ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Μέσα από την ταινία, τα παιδιά ξαναθυμήθηκαν «τον Κανόνα των Εσωρούχων», ο οποίος διδάσκει στα παιδιά να λένε ΟΧΙ σε ότι τα ενοχλεί και να μην κρατάνε μυστικό από τους γονείς τους, γιατί μόνο έτσι μπορούν να προφυλαχθούν. ¨Η περιπέτεια του Βίκτωρα¨ όμως αποσκοπεί και σε κάτι ακόμα να μάθει σε αγόρια και κορίτσια σχολικής ηλικίας πότε ένα μυστικό είναι καλό και πότε κακό, πότε ένα δώρο γίνεται δωροδοκία και πως μπορεί ένα παιδί να αποφύγει μια κατάσταση που μπορεί ενδεχομένως να απειλεί την ασφάλειά του.

Ακολούθησε συζήτηση των παιδιών με την ψυχολόγο κ. Σαμαρά και τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων πάνω σε απορίες και προβληματισμούς που προέκυψαν από την παρακολούθηση της ταινίας. Επομένως η σωστή ενημέρωση και πρόληψη αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφάλεια των παιδιών μας.