Περίπατος ανάμεσα στους πίνακες του Βίνσεντ Βαν Γκονγκ!

Oι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων μας, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την τρισδιάστατη έκθεση «Van Gogh Alive» που φιλοξενείται στον χώρο της Δ.Ε.Θ.

Στο πρώτο μέρος της περιήγησής τους στην έκθεση τα παιδιά ενημερώθηκαν από την ξεναγό για τη ζωή του μεγάλου ζωγράφου, το έργο του και τα γεγονότα που το επηρέασαν και είδαν κάποιους από τους πιο γνωστούς του πίνακες. Εντύπωση τους προκάλεσε ότι ο Βαν Γκονγκ δημιούργησε σε διάστημα μόλις δέκα χρόνων πάνω από 800 πίνακες.

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης ήταν και το πιο φαντασμαγορικό! Σε έναν χώρο γεμάτο με γιγάντιες οθόνες, υπό τον ήχο μαγευτικής μουσικής, ζωντάνεψαν τα αριστουργήματα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, αναδεικνύοντας τις αποχρώσεις και τις λεπτομέρειες τους και αποκαλύπτοντας την έμπνευση και την τεχνοτροπία τους.

 Έτσι μέσα από την περιήγησή τους οι μαθητές και οι μαθήτριές μας μπόρεσαν όχι μόνο να γνωρίσουν το συνολικό έργο του καλλιτέχνη, αλλά και να διεισδύσουν στις σκέψεις και τα συναισθήματά του μέσα από μια μοναδική συμφωνία φωτισμού, χρωμάτων, ήχων και μουσικής.