Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για την επιλογή στην 17η Ολυμπιάδα Επιστημών EUSO 2019.

Οι μαθήτριες  Αρμούτη Μ., Θεοδοσίου Β. και Νερσέσοβα Ε.  εκπροσώπησαν το Σχολείο μας στον «Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιλογή στη 15η Ολυμπιάδα Επιστημών EUSO 2019, A΄ Φάση»

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό με θέμα τις Πειραματικές Εργαστηριακές Δεξιότητες στο Σχολικό Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών. Οι μαθήτριες διαγωνίστηκαν  σε εργαστηριακές δεξιότητες και ικανότητες και προσπάθησαν να επιλύσουν προβλήματα χημείας φυσικής και βιολογίας της ύλης γυμνασίου λυκείου αλλά και θέματα που άπτονται της καθημερινότητας, με τη χρήση εργαστηριακών σκευών και αντιδραστηρίων σε εργαστηριακό περιβάλλον.

Ο διαγωνισμός σε πρώτο στάδιο πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Ε.Κ.Φ.Ε. Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Ευόσμου το Σάββατο 08-12-2018. Η τελική φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί στις 26 Ιανουαρίου 2019, στις Σέρρες  και εκεί θα συμμετάσχουν οι μαθητικές ομάδες που θα προκριθούν από τους τοπικούς Διαγωνισμούς των Ε.Κ.Φ.Ε. των Περιφερειών Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Ιονίων νήσων. Η πρώτη τριμελής ομάδα μαθητών θα συμμετάσχει στην 17η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών - EUSO 2019, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αλμάδα της Πορτογαλίας από 4 έως 11 Μαΐου 2019.

Ευχόμαστε καλά αποτελέσματα στις μαθήτριές μας.