“Γιατί πετάει… μόνο αυτός που τολμάει να πετάξει¨!

Μια παράξενη παρέα γάτων του λιμανιού κράτησε συντροφιά στους μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων μας στο θέατρο Αθήναιον. Με αφορμή την οικολογική καταστροφή των θαλασσών από τα απόβλητα των ανθρώπων ο παγκοσμίου φήμης Luis Sapulveda μας αφηγήθηκε την ¨Ιστορία του γάτου που έμαθε σ΄ έναν γλάρο να πετάει¨ σε διασκευή και σκηνοθεσία του Β. Ισσόπουλου.

Το έργο μιλάει για ένα διαφορετικό πλάσμα, τη γλαροπούλα που γεννιέται στο σπίτι που ζει ο γάτος Ζορμπάς, όταν η μητέρα της θύμα της ρύπανσης της θάλασσας, πραγματοποιεί μια τελευταία πτήση στο μπαλκόνι που ζει ο μαύρος, πελώριος και χοντρός γάτος. Στον Ζορμπά διακρίνει την καλοσύνη και του εμπιστεύεται ότι πολυτιμότερο έχει… το αυγό της. Από τη στιγμή εκείνη ένα ταξίδι με μια αλλόκοτη συντροφιά ξεκινά και μια μοναδική ιστορία ξετυλίγεται για τη διαφορετικότητα, τη συντροφικότητα και τη φιλία.

Μια παράσταση που συγκίνησε αλλά και εντυπωσίασε με τις μάσκες τεχνοτροπίας origami τους γάτους σε μέγεθος ανθρώπων και ανθρώπους-ξυλοπόδαρους που φτάνουν μέχρι το ταβάνι! Ένα σύγχρονο, ψυχαγωγικό και συνάμα παιδαγωγικό έργο για μικρούς και μεγάλους.