Οι κάλπες των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη… Μίλησαν!

Στα κατάμεστα αμφιθέατρα των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου αντίστοιχα, ανέδειξαν τα 15μελή τους μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες που προάγουν τη Δημοκρατία και ενισχύουν τις γνώσεις των μαθητών μας σε θέματα πολιτικής παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα, η διεξαγωγή των μαθητικών εκλογών, συνδέθηκε με την αρχή της πλειοψηφίας και εκείνη της αντιπροσώπευσης, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών μας στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και τη βιωματική επαφή τους με το δημοκρατικό πολίτευμα.

Στα πρόσωπα των μαθητών μας εκπροσωπήθηκαν απόψεις, ιδέες και προτάσεις, όπως διαμορφώνονται και διαφοροποιούνται στο σύνολο της κοινωνίας. Εφόσον το μαθητικό συμβούλιο εκφράζει, διά των εκλεγμένων αντιπροσώπων, τη βούληση των μαθητών μας, αποτελεί για το σχολείο μας βασικό θεσμό που προσφέρει οφέλη στην ολιστική διαπαιδαγώγηση των μαθητών μας.

Στο πλαίσιο των μαθητικών εκλογών, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές και στις μαθήτριές μας, να συμμετάσχουν, να στοχαστούν, να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη για ιδέες, θέματα, προτάσεις, να επινοήσουν δικές τους προτάσεις για υποψηφιότητες, να προτείνουν λύσεις και να  καλλιεργήσουν την ετοιμότητά τους για παραγωγή ιδεών, διάχυσης της γνώσης και ανταλλαγής εμπειριών και, τελικά, να αξιοποιήσουν το πλήθος των κοινωνικών θεμάτων που καλούνται να πραγματευτούν ως ένα πεδίο παραγωγής προσωπικού αλλά και συλλογικού νοήματος.

Τέλος, από πλευράς μας, να συγχαρούμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν ενεργά στις μαθητικές εκλογές, τόσο ως υποψήφιοι που κατέκτησαν τα πολιτικά τους αξιώματα, όσο και τα παιδιά της εφορευτικής επιτροπής που εργάστηκαν σκληρά για ένα αξιόπιστο και φερέγγυο εκλογικό αποτέλεσμα.

Ελληνικα