Καρποί της Γης: «Από το σταφύλι… στο κρασί».

Στο πλαίσιο της διαθεματικής δράσης «Καρποί της Γης: Από το σταφύλι…στο κρασί». Οι μαθητές των μεγάλων Νηπίων προσέγγισαν βιωματικά συμμετέχοντας σε μια σειρά δραστηριοτήτων και δράσεων με στόχο να καλύψουν όλους τους τομείς του προγράμματος του Νηπιαγωγείου μας.

Η δημιουργία της «γωνιάς του σταφυλιού» μέσα στην τάξη με προϊόντα, εποπτικό υλικό, πληροφορίες από το διαδίκτυο… αποτέλεσε πόλο έλξης και κέντρισε το ενδιαφέρον των παιδιών. Καλλιέργησαν τις αισθήσεις τους παίζοντας αισθητηριακά παιχνίδια. Έμαθαν τα στάδια παραγωγής του κρασιού με τη βοήθεια του διαδραστικού πίνακα και εικόνων, γνώρισαν τα επαγγέλματα που σχετίζονται με το αμπέλι και το κρασί. Έπαιξαν με γλωσσοδέτες, αινίγματα, σύνθετες λέξεις, εμπλούτισαν το λεξιλόγιό τους κι έμαθαν ήθη κι έθιμα του τόπου μας. Οι διδακτικοί μύθοι του Αισώπου ταξίδεψαν τα παιδιά στον μαγικό κόσμο του κουκλοθεάτρου.

Το Εργαστήριο Φυσικής-Χημείας του Γυμνασίου – Λυκείου μας μεταμορφώθηκε σε ένα μικρό «οινοποιείο» όπου οι μικροί «αμπελουργοί» στο αυτοσχέδιο «πατητήρι» έμαθαν τα μυστικά της παραγωγής του κρασιού.

Ελληνικα