Ταξίδι στον γοητευτικό κόσμο του Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου!

Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου μας καθώς και οι μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων μας, είχαν τη χαρά και την τύχη να γνωρίσουν και να υποδεχτούν τη συγγραφέα και μουσικοπαιδαγωγό κ. Ε. Ιεροπούλου στην Aίθουσα Θεάτρου και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου μας. Η επίσκεψη αυτή οργανώθηκε από τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία Sublime.

Το Σχολείο μας επιδιώκοντας την προσέγγιση των μαθητών με το Παιδικό Λογοτεχνικό Βιβλίο, προγραμματίζει και πραγματοποιεί επισκέψεις συγγραφέων-Λογοτεχνών στο Σχολείο, φέρνοντας έτσι τα παιδιά σε άμεση επαφή με τον δημιουργό των ιστοριών συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην εδραίωση της σχέσης παιδιού-βιβλίου και την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας. Η φιλική σχέση που αποκτά το παιδί σταδιακά με το βιβλίο στοχεύει στην ανάπτυξη της γλωσσικής έκφρασης, την καλλιέργεια του συναισθηματικού κόσμου, της κριτικής σκέψης, την καλλιέργεια δεξιότητας αναδιήγησης ιστοριών και της αφηγηματικής ικανότητας.

Η συγγραφέας παρουσίασε στα παιδιά το βιβλίο της με τον τίτλο «Το παγκάκι που ήθελε να γίνει βάρκα». Το ταξίδι της αφήγησης ήταν τόσο συναρπαστικό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό που οι μαθητές μας όχι μόνο άκουγαν με ιδιαίτερη προσοχή αλλά συμμετείχαν ταυτόχρονα στην όλη διαδικασία μια και η συγγραφέας τους έδινε αρκετές φορές τον λόγο για να μαντέψουν τη συνέχεια της ιστορίας. Η αφήγηση προκάλεσε τον ενδιαφέρον τους , μεταφέροντάς τους σε έναν κόσμο μυθοπλασίας, ανοίγοντας διάλογο μαζί τους με αποτέλεσμα να συμμετέχουν ενεργά σ΄ όλη τη διαδικασία της αφήγησης.

Ευχαριστούμε πολύ τη συγγραφέα για το υπέροχο ταξίδι στην περιπέτεια και φαντασία.

Ελληνικα