Βραδιά Ερευνητή 2018.

 

Στo πλαίσιo της Παγκόσμιας Βραδιάς Ερευνητή 2018 που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) οι μαθητές και μαθήτριες του ομίλου Χημείας των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη  βρέθηκαν  για άλλη μια φορά  πίσω από τον «εργαστηριακό πάγκο» τους, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Εκεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία πειράματα Χημείας με απλά υλικά παντοπωλείου ως «Μικροί Ερευνητές», υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Χημείας του Σχολείου μας Παρισοπούλου Ε.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  στο κτήριο Μ1 από τις 17:00 έως τις 22:00. Το κοινό που αποτελούνταν από παιδιά όλων των ηλικιών, γονείς, εκπαιδευτικούς και ερευνητές, παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή την εκτέλεση μιας σειράς πειραμάτων από τους μαθητές μας, διαπιστώνοντας παράλληλα την εξοικείωσή τους με τον εργαστηριακό πάγκο.

Οι μαθητές μας είχαν για άλλη μια φορά την ευκαιρία να εφαρμόσουν όσα έχουν διδαχθεί πειραματιζόμενοι στον όμιλο Χημείας και να παρουσιάσουν με άνεση πειράματα για μικρούς και μεγάλους. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενή τους δράση!