Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη για άλλη μια χρονιά σε ένα από τα πιο κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου, την ΟΞΦΟΡΔΗ!

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από 3-10/7/2018 η εκπαιδευτική εκδρομή των Εκπαιδευτηρίων μας στην Οξφόρδη, μια από τις πιο γραφικές και διάσημες πανεπιστημιουπόλεις του αγγλόφωνου κόσμου. Οι μαθητές μας, συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικό  του Σχολείου μας, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί, μετά από τεστ κατάταξης, παρακολούθησαν μαθήματα της Αγγλικής γλώσσας, επιπέδου C1-C2, στο Oxford Brookes University, ενός από τα πιο αξιόλογα και διάσημα Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας, λαμβάνοντας πιστοποιητικό παρακολούθησης στο τέλος του προγράμματος.

Μέσα από τον κύκλο των μαθημάτων καθώς και των διάφορων καθημερινών διαδραστικών δραστηριοτήτων τα παιδιά μας ήρθαν σε επαφή με άτομα από διαφορετικές εθνικότητες και κουλτούρες και  βρέθηκαν σε ένα πραγματικά διεθνές περιβάλλον! Επιπλέον εμπλούτισαν τις γνώσεις τους σχετικά με την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό της Αγγλίας  και είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία.

Κατά την περιήγησή τους στην Οξφόρδη οι μαθητές μας επισκέφτηκαν μια σειρά από διάσημα οικοδομήματα αρχιτεκτονικού και μνημειακού ενδιαφέροντος, όπως: Radcliffe Camera, Bridge of Sighs, Oxford Canal, Ashmolean Museum καθώς και το πασίγνωστο από την ταινία Harry Potter, Christ Church College.

Επίσης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και ένα από τα πολύ σημαντικά αξιοθέατα της γύρω περιοχής, το Blenheim Palace, μια από τις μεγαλύτερες μνημειακές αρχοντικές  κατοικίες στην Αγγλία που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και στο οποίο γεννήθηκε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η μονοήμερη εκδρομή στο Λονδίνο έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να πάρουν μία γεύση από αυτή την τόσο διάσημη πόλη-μητρόπολη, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά, χρηματοοικονομικά και πολιτιστικά κέντρα του κόσμου. Η περιήγησή ξεκίνησε από τα Ανάκτορα του Μπάκινγκχαμ, όπου παρακολούθησαν την αλλαγή φρουράς. Στη συνέχεια περπάτησαν στο James Park και κατέληξαν στο Palace of Westminster ή αλλιώς το Βρετανικό Κοινοβούλιο, που βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Τάμεση και δίπλα του δεσπόζει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ορόσημα του Λονδίνου, το Big Ben. Κατά την κρουαζιέρα στον Τάμεση, οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν ανάμεσα στα αμέτρητα αξιοθέατα, τον Πύργο του Λονδίνου, τη Γέφυρα του Πύργου, το London Eye και το Ενυδρείο. Επόμενος σταθμός το Whitehall, όπου βρίσκεται η πρωθυπουργική κατοικία στην πασίγνωστη 10 Downing Street, διέσχισαν την Trafalgar Square, το Covent Garden και το Piccadilly Circus. Η εκδρομή στο Λονδίνο ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο και ανάμεσα στα εκατομμύρια εκθέματα, επισκεφτήκαν την αίθουσα με τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Όλα τα όμορφα κάποτε τελειώνουν και μένουν πίσω με μια μικρή θλίψη. Τα παιδιά μας τα αποχαιρέτησαν δίνοντας την υπόσχεση πως θα φυλάξουν ότι ένιωσαν ότι άγγιξαν, ότι γεύτηκαν, ότι γνώρισαν μέσα στο σακίδιο που κουβαλάνε στην πλάτη τους και ονομάζεται «εμπειρία» δίνοντας την υπόσχεση να ζήσουν άλλο ένα τέτοιο υπέροχο συγκλονιστικό καλοκαίρι και του χρόνου!