«Ούριος Άνεμος» φύσηξε για τους Αποφοίτους της γ΄ Λυκείου 2018 των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη

Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη αποχαιρέτησαν τους αποφοίτους της γ΄ Λυκείου του Σχολικού έτους 2017- 2018.

Στην κατάμεστη Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και  Θεάτρου του Γυμνασίου – Λυκείου  οι απόφοιτοί μας είχαν την ευκαιρία να τερματίσουν μουσικοχορευτικά τα σχολικά τους χρόνια.

Η βραδιά εξελίχθηκε μέσα σε μια καθ’ όλα πανηγυρική ατμόσφαιρα με τα χαμόγελα των αποφοίτων μας να φωτίζουν και να αντανακλούν χαρά και συγκίνηση συνάμα, στα πρόσωπα των γονέων, κηδεμόνων, καθηγητών και φίλων που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον όλη την τελετή.

Ο Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων απένειμε τιμητικές πλακέτες στους αποφοίτους και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν να εμπλουτίζουν την ενήλικη πλέον ζωής τους με γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες διαφυλάσσοντας στο ακέραιο το ήθος και την καλλιέργεια που αποκόμισαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους. Ταυτόχρονα, η  κ. Χαρά Φρυγανιώτη και ο κ. Πέτρος Φρυγανιώτης  χάρισαν αναμνηστικά  στους αποφοίτους, τα οποία επιλέχθηκαν από το σχολείο με ιδιαίτερη φροντίδα με σκοπό να τους ενώνουν και να τους θυμίζουν πάντοτε αυτή την ξεχωριστή βραδιά.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές της γ΄1 και γ΄2  Λυκείου αντίστοιχα, ο κύριος Νικόλαος Λύσσας και η κ. Ευαγγελία Καρατζιούλα αποχαιρέτησαν τα παιδιά εκφράζοντας συναισθήματα και σκέψεις εκ  μέρους του συλλόγου καθηγητών των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη.

Οι απόφοιτοί μας, θυμήθηκαν όλα όσα έζησαν στους χώρους των Εκπαιδευτηρίων, μέσα από την ταινία που ετοίμασε το σχολείο για εκείνους,  με τίτλο:  «Ούριος Άνεμος»,  στην οποία  ο θεός των ανέμων, ο Αίολος, ελευθέρωσε προς  χάριν των αποφοίτων μας τον άνεμο που χιλιοτραγουδήθηκε, εκείνον που συγκίνησε τον Ελύτη, το Σεφέρη, το Λειβαδίτη, εκείνον που έκανε τον Τσαρούχη να του προσδώσει ποικίλες μορφές φτιάχνοντας το δικό του ανεμολόγιο , εκείνον που γέννησε την εικόνα της πνευματικότητας.

Ευχόμαστε στους αποφοίτους μας όλοι οι άνεμοι που θα τους ακολουθούν να είναι ευνοϊκοί, άλλωστε το σχολείο μας φρόντισε να τους προικίσει με όλα εκείνα τα εφόδια προκειμένου να αντιμετωπίσουν με επιτυχία ακόμη και τον πιο ισχυρό άνεμο. Αυτός ο άνεμος του σχολείου, ο Ούριος άνεμος που όλοι αναπνεύσανε, είναι ο άνεμος που θα τους συνοδεύει σε κάθε καινούρια μέρα της ζωής τους και οι ίδιοι πλέον οφείλουν να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν όσο πιο ψηλά μπορούν.

65 ΧΡΟΝΙΑ Δημιουργούμε το Μέλλον των μαθητών μας …δεν το αναζητούμε!` ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ