Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης αποφοιτούν «χρωματίζοντας με τα συναισθήματά τους, τη μαθητική ζωή τους!»

Η τελετή Aποφοίτησης των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης, κάθε καλοκαίρι στις 15 Ιουνίου, δίνει  ένα ιδιαίτερο χρώμα στο κλείσιμο της σχολικής χρονιάς. Χρωματίζει με ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και συγκίνησης τόσο τους διδάσκοντες, όσο και τους διδασκομένους και τους συγγενείς αυτών. 

Η γιορτή έλαβε χώρα στην Αίθουσα θεάτρου των Εκπαιδευτηρίων μας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ψάχνοντας τις λέξεις αποχαιρετισμού βρήκαν τις πιο ωραίες εικόνες τις πιο ωραίες σκέψεις που συνέβησαν, σημαδεύοντας την πορεία τους.

Με πολλή αγάπη λοιπόν και με οδηγό τις αναμνήσεις από όλα τα χρόνια της φοίτησής τους στο Δημοτικό τιμήσαμε τους μαθητές μας λίγο πριν περάσουν το κατώφλι του Γυμνασίου. Με συγκίνηση αφήσαμε το χέρι τους που κρατούσαμε έξι ολόκληρα χρόνια διακριτικά, μιλώντας για αξίες που θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία. Η διαδρομή τους ήταν ένα γοητευτικό ταξίδι στη γνώση. Το κάθε ταξίδι τους ήταν μαγευτικό, περιπετειώδες, συγκινητικό, αστείο, και φυσικά αγαπημένο. 

Μια διαδρομή γεμάτη αγωνίες, προσπάθειες, ιστορίες, δράσεις, εκδρομές, παιχνίδια, χαμόγελα, κρυμμένα μυστικά και τέλος αναμνήσεις! Να λοιπόν τι σημαίνει Σχολείο! Να λοιπόν τι σημαίνει Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη!

Τα παιδιά μας βουτώντας στην παλέτα των χρωμάτων και των συναισθημάτων προσπάθησαν να τονίσουν την αξία των στιγμών που έζησαν και με χαρά τις ανέδειξαν στην μουσικοθεατρική παράσταση «Χρωματίζοντας τα συναισθήματά μας». Εκεί ανέσυραν μνήμες από τα μαθητικά τους χρόνια, από τις εκδρομές τους, τα μαθητικά συνέδρια οραματιζόμενοι το μέλλον τους.

Η παράσταση έκλεισε με το υπέροχο τραγούδι «Η αγάπη πονάει πάντα όταν ψηλώνει» σε κλίμα έντονης συγκίνησης. Η βραδιά συνεχίστηκε με ζωντανή μουσική απολαμβάνοντας τον πλούσιο μπουφέ που μας περίμενε στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Κλείνοντας ευχόμαστε στα παιδιά μας να ακολουθούν πάντα την καρδιά τους και να πραγματώνουν όλους τους στόχους τους. Έχουν τα πινέλα, έχουν και τα χρώματα. Ας ζωγραφίσουν τον δικό τους παράδεισο για να μπουν μέσα!