Αρτοδημιουργίες.

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών εκδηλώσεων του θεσμού της 24ης Πράσινης Εβδομάδας, για τα 24 χρόνια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με θέμα: ¨Δώρα της φύσης¨, το Σχολείο μας υποδέχθηκε την κ. Πρέβεζα από τους Μύλους Ροδιάς Γρεβενών, γνωστούς για την πολύχρονη και ξεχωριστή παρουσία τους, μαζί με την ομάδα της από έμπειρους αρτοποιούς τους εκπροσώπους της εταιρείας GrEatings της στοάς Δραγούμη, με παράδοση ετών στην πόλη μας στον χώρο της εστίασης.

Στόχος της επίσκεψής τους ήταν η εκπόνηση ενός διαδραστικού, δημιουργικού προγράμματος με τίτλο: ¨Αρτοδημιουργίες¨.

Οι υπεύθυνοι ξεκίνησαν την παρουσίασή τους με μια ενδιαφέρουσα αναδρομή στην ιστορία του ψωμιού. Ταξιδέψαμε στον χρόνο, βλέποντας δεμάτια από σιτάρια, πινακωτές, παλιές ζυγαριές και γνωρίσαμε όλα τα δημητριακά απ΄ τα οποία παίρνουμε αλεύρι.

Τα παιδιά, σε ομάδες, ζύμωσαν τα δικά τους ψωμάκια, σταφιδόψωμα, κουλούρια και ήρθαν σ΄ επαφή με τη δημιουργία αυτής της τόσο πλούσιας, θρεπτικής και απαραίτητης τροφής, που αποτελεί τη βάση της Διατροφικής Πυραμίδας. Όλα τα αρτοσκευάσματα των παιδιών είχαν σαν βάση το άριστης ποιότητας αλεύρι από τους Μύλους Ροδιάς Γρεβενών. Οι ¨μικροί αρτοποιοί¨ εργάστηκαν τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής και πάντα με την ακούραστη καθοδήγηση των έμπειρων μελών της ομάδας.

Κατόπιν έψησαν και γεύτηκαν τις αρτοδημιουργίες τους, νιώθοντας περήφανοι για όλα όσα κατάφεραν!

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας συμμετείχαν με ζήλο και ιδιαίτερη θέρμη στο πρόγραμμα, που τόσα τους δίδαξε με ευχάριστο τρόπο, μένοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις! Ευχαριστούμε ολόψυχα την κ. Πρέβεζα και τους υπεύθυνους της εταιρείας GrEatings της Στοάς Δραγούμη για την ευγενική χορηγία τους, για τον χρόνο που αφιέρωσαν στη σωστή διεξαγωγή του προγράμματος και για τις πολύτιμες γνώσεις που μας πρόσφεραν.

 

Ελληνικα