Μικροί Ήρωες… ¨Από το σιτάρι στο ψωμί¨.

Στο πλαίσιο της 24ης Πράσινης Εβδομάδας οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στον πολυχώρο ¨Μικροί Ήρωες¨, και να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: ¨Από το σιτάρι στο ψωμί¨.

Τα παιδιά βίωσαν όλη τη διαδικασία παραγωγής του ψωμιού, από το όργωμα και τη σπορά έως το ζύμωμα και το ψήσιμο. Μεταμορφωμένα σε μικρούς φουρνάρηδες, ντυμένα με ποδίτσες και σκουφάκια, ζύμωσαν το ψωμάκι τους σε λεκανίτσες.

Παράλληλα έμαθαν και συζήτησαν για την ιστορία του ψωμιού, για τη σχέση του με τη μεθοδολογία και τη θρησκεία, για την πορεία του από τη σπορά μέχρι την κατανάλωση, για τα παραδοσιακά γεωργικά εργαλεία, για τα είδη του ψωμιού και των δημητριακών, για τα επαγγέλματα που σχετίζονται μ΄ αυτό καθώς και για τη διατροφική του αξία.

Όσο ψηνόταν το ψωμάκι τους, καθηγητές Φυσικής Αγωγής απασχόλησαν τα παιδιά με αθλητικές δραστηριότητες κατάλληλα προσαρμοσμένες στην ηλικία τους στα υπερσύγχρονα και ασφαλή γήπεδα των εγκαταστάσεων του πολυχώρου.

Τα παιδιά φεύγοντας πήραν το φρεσκοψημένο ψωμάκι τους, «Το πιο γλυκό ψωμί του κόσμου!»

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους για τη φιλοξενία τους, τον επαγγελματισμό και τον άρτιο σχεδιασμό και υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.