Το ρύζι …δώρο της φύσης!

Οι μαθητές των Α και Γ΄  τάξεων των Εκπαιδευτηρίων μας, στο πλαίσιο της 24ης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, της 24ης Πράσινης Εβδομάδας με θέμα: ¨Ο κόσμος των τροφίμων ¨ επισκέφθηκαν το κτήμα Κράββα, ένα πρότυπο αγρόκτημα καλλιέργειας ρυζιού.

Στον χώρο μας υποδέχτηκε η υπεύθυνη κ. Κράββα κι έδωσε στους μαθητές τις πρώτες οδηγίες. Αφού πήραν το πρωινό τους κάτω από τη σκιά των δέντρων τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους ορυζώνες. Πήραν πληροφορίες για την ιστορία και έμαθαν τα στάδια της καλλιέργειας του ρυζιού, τους μοιράστηκε ρύζι στην αρχική του μορφή και ενημερώθηκαν για τη θρεπτική του αξία ως βασικό είδος της διατροφής μας. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στους παρακείμενους αγρούς και είδαν τις καλλιέργειες καρποφόρων δέντρων. Μεγάλη εντύπωση τους έκανε η επίδειξη των γεωργικών μηχανημάτων, απαραίτητων στη διαδικασία παραγωγής ρυζιού. Ακολούθως μοιράστηκε στα παιδιά ένα έντυπο με θέμα το ρύζι, την καλλιέργειά του και τη θρεπτική του αξία. Τονωτικός επίλογος αυτής της άκρως ενδιαφέρουσας και βιωματικής δράσης ήταν το φρεσκομαγειρεμένο ρυζόγαλο που μοιράστηκε σ΄ όλους τους μαθητές και το οποίο έφαγαν με μεγάλη όρεξη.

Ευχαριστούμε θερμά για ακόμη μια φορά την κ. Κράββα, υπεύθυνη του κτήματος για τον επαγγελματισμό της, τη ζεστασιά και την άψογη φιλοξενία που μας προσέφερε.

Ελληνικα