Μία βόλτα στον κόσμο των Eπαγγελμάτων.

Τα παιδιά των μικρών μας Νηπίων, ολοκληρώνοντας τη θεματική ενότητα Eπαγγέλματα και αφού συμμετείχαν σε μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με αυτό το θέμα, ξεναγήθηκαν σε επαγγελματικούς χώρους στην περιοχή μας.

Μεγάλα κτίρια όπως το Νοσοκομείο Παπανικολάου και το Δημοτικό Γυμναστήριο Πεύκων, έγιναν η αφορμή για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για τα επαγγέλματα υγείας και αθλητισμού.

Στην τράπεζα ¨έλυσαν¨ το μυστήριο του μηχανήματος που βγάζει χαρτονομίσματα και έμαθαν για τα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν στην είσοδο. Τον πρώτο ¨ταχυδρόμο¨ του κόσμου, τον αρχαίο Έλληνα θεό Ερμή, αναγνώρισαν στο σήμα των ΕΛ.ΤΑ. και μίλησαν για τις υπηρεσίες που αυτό προσφέρει. Φωτογραφήθηκαν με την ¨καλή μας αγελάδα¨ που μας προσφέρει απλόχερα το πολύτιμο γάλα της.

Νόστιμα και υγιεινά έκλεισε η σύντομη περιήγησή μας, αφού  μια στάση στο γειτονικό μανάβικο “ΒIO-FRUIT συνοδεύτηκε από τις ολόφρεσκες και λαχταριστές μπανάνες που ευγενικά μας πρόσφερε ο οπωροπώλης και τα παιδιά τις απολαύσανε.

Το σίγουρο είναι πως διασκεδάσαμε πολύ και κατανοήσαμε για μια ακόμη φορά την αξία όλων των Επαγγελμάτων για το κοινωνικό σύνολο!