Τα παιδιά στον κόσμο των βιολογικών τροφίμων και στη βιολογική λαϊκή αγορά Νεάπολης.

Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας επισκέφθηκαν τη βιολογική λαϊκή αγορά της Νεάπολης, στο πλαίσιο των 24 χρόνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, 24η Πράσινη Εβδομάδα με θέμα: «To παιδί στον κόσμο των τροφίμων».

Με αφορμή τα Σχέδια Εργασίας των δύο τάξεων σχετικά με την υγιεινή διατροφή και την αξία της επιλογής βιολογικών προϊόντων στην καθημερινή μας διατροφή, η βόλτα μας σε μια βιολογική λαϊκή αγορά θεωρήθηκε απαραίτητη δράση για να παρατηρήσουν οι μαθητές μας από κοντά τα προϊόντα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν, να πιάσουν, να μυρίσουν τα τρόφιμα (φρούτα-λαχανικά) και φυσικά να τα γευτούν. Η συζήτηση των μαθητών με τους εμπόρους-αγρότες τους βοήθησε να γνωρίσουν πολλές πληροφορίες για την καλλιέργεια των βιολογικών τροφίμων. Ότι είναι πιο Υγιεινά και Ασφαλή για την υγεία μας γιατί αναπτύχθηκαν φυσιολογικά χωρίς ορμόνες, φυτοφάρμακα και συνθετικά λιπάσματα. Ότι έχουν ανώτερη διατροφική αξία!

Όλοι μαζί, Εκπαιδευτικοί και μαθητές, απολαύσαμε την ηλιόλουστη εξόρμησή μας γνωρίζοντας από κοντά τα βιολογικά τρόφιμα και διευρύνοντας τις γνώσεις μας γι ΄ αυτά.

Ελληνικα