Το Πρόγραμμα AIESEC του ΠΑ.ΜΑΚ. στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη.

Το Σχολείο μας, κατανοώντας την ανάγκη για πολυπολιτισμική και σφαιρική εκπαίδευση των μαθητών του, συνεργάστηκε για τέταρτη χρονιά με την AIESEC, προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία του κ. Gokul Bala, ινδικής καταγωγής, φοιτητή FBIT (Faculty of Business and IT) στο University of Ontario στο Τορόντο του Καναδά.

Ο κ. Bala ξεκίνησε τις διαλέξεις του στο πλαίσιο του προγράμματος Young power της AIESEC. Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές να αναπτύξουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικής εξέλιξης και της αυτογνωσίας, θίγοντας παράλληλα ζητήματα της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας, μέσω αγγλόφωνου πάντα διαλόγου με τους μαθητές του Γυμνασίου μας.

Κατά τη διάρκεια των διαλέξεων, τα παιδιά μας προχώρησαν σε δημιουργία ομάδων εργασίας και μέσω ερευνητικών εργασιών (projects) ανέλυσαν και παρουσίασαν θεματικές όπως leadership, επαγγελματικό προσανατολισμό, οικονομική διαχείριση, time management ενώ ταυτόχρονα προχώρησε σε βιωματικές μεθόδους μάθησης, αναλύοντας τις έννοιες της κουλτούρας (culture), της διαφορετικότητας (diversity), σεβασμού (respect) και κατανόησης του πολιτισμού (cultural understanding) διαφόρων χωρών.

Η παρουσίαση των εργασιών των μαθητών μας πραγματοποιήθηκε και αξιολογήθηκε από τους ίδιους μέσα σε ένα ζεστό κλίμα δημιουργίας και συνεργατικότητας.

Ελληνικα