1ο Βραβείο Ζωγραφικής με πηγή έμπνευσης τη Χημεία!

Η εταιρία Vio Chemicals στο πλαίσιο των 17ων γενεθλίων της διοργάνωσε έναν διαγωνισμό ζωγραφικής για μαθητές δημοτικών σχολείων του νομού Θεσσαλονίκης με θέμα : « Η χημεία στη ζωή μας», με σκοπό να δώσει την ευκαιρία στα μικρά παιδιά, να αντιληφθούν την παρουσία της χημείας στο περιβάλλον και την προσφορά της στη διαμόρφωση του σημερινού κόσμου.

Η μαθήτρια της ΣΤ΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας, Α. Μπότζι εμπνεύστηκε από μια συζήτηση μέσα στην τάξη για την πρωτοπόρο επιστήμονα Μαρί Κιουρί και το πάθος της για την επιστήμη της, που συνέβαλε στην ανακάλυψη ενός νέου χημικού στοιχείου το ράδιο. Εκτέθηκε όμως στη ραδιενέργεια, χωρίς να γνωρίζει τις βλαβερές επιπτώσεις του ραδίου στον ανθρώπινο οργανισμό και η μακρόχρονη έκθεση της σ’ αυτή της κόστισε την ζωή, σώζοντας όμως τις ζωές χιλιάδων μεταγενέστερων επιστημόνων. Δημιούργησε λοιπόν μια ιδιαίτερη ζωγραφιά τονίζοντας πως πίσω από λάθη και αποτυχίες δημιουργείται πάντα κάτι καινούριο!!

Η αγάπη και το πάθος της Αφροδίτης για τη ζωγραφική τη βοήθησαν να αναδείξει τον καλύτερό της εαυτό. Το μήνυμα μέσα από το έργο της δείχνει πως όλα είναι δυνατά και πως η προσπάθεια, η θέληση και το ταλέντο μπορούν να οδηγήσουν στην καταξίωση. Συγχαρητήρια Αφροδίτη, σου ευχόμαστε να είσαι πάντα δημιουργική και ό,τι κι αν κάνεις να έχει πάντα επιτυχία!!

 

Ελληνικα