2η θέση για τους Άγγλους Ρήτορές μας!

Θερμά Συγχαρητήρια αξίζουν στη μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων  μας, Φαρμάκη Χ. για τη διάκρισή της ως 2η καλύτερη ομιλήτρια, ανάμεσα σε 38 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς και στην ομάδα της The fantastictwo! που ξεχώρισε ανάμεσα στις έξι καλύτερες ομάδες του διαγωνισμού μεταξύ δεκαοχτώ ομάδων, στους 1ους Ρητορικούς αγώνες Γυμνασίων και Λυκείων στην Αγγλική γλώσσα, που διεξήχθησαν το Σάββατο 12 Μαΐου στο ΓΕ.Λ. Διαπολιτισμικής εκπαίδευσης Ευόσμου, με δύο διμελείς ομάδες με τους μαθητές  Ράπτη Μ. και Φαρμάκη Χ. (Β' γυμνασίου) και Μπλιάμπτη Α. και Τσιτλακίδη Ν. (α' Λυκείου).

Οι συγκεκριμένοι αγώνες έχουν διπλό σκοπό: αφενός να διευρύνουν το πνεύμα των μαθητών, καλλιεργώντας τους στην ομαδική εργασία αλλά και στη διατύπωση γνώμης και αφετέρου στην αξιοποίηση των γνώσεων που λαμβάνουν διδασκόμενοι την αγγλική γλώσσα. Οι αγώνες επιχειρηματολογίας προωθούν την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών και, κατ’ επέκταση, τη διαμόρφωση μελλοντικών προβληματισμένων και ενεργών πολιτών. Ταυτόχρονα, η αγγλική γλώσσα διδάσκεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με σκοπό την ανάπτυξη της επικοινωνιακής ικανότητας των μαθητών σε ένα πλήθος περιστάσεων, ενώ ένα σημαντικό μέρος της διδασκαλίας της είναι η ικανότητα διατύπωσης επιχειρημάτων και γενικώς τεκμηριωμένου γραπτού και προφορικού λόγου σε σχέση με διαχρονικά ή επίκαιρα ζητήματα.

Συγχαρητήρια στους Άγγλους Ρήτορες και καλή συνέχεια στις δράσεις τους γιατί  η  Ρητορική δεν είναι προνόμιο μόνο Ελληνικό... αλλά και Αγγλικό στο Σχολείο μας!