Η Μελοποιημένη Ποίηση διαχέεται από τους μαθητές της Στ΄ “εν χορδαίς και οργάνοις”!

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας συμμετείχαν για μια ακόμη φορά σε ένα project που διήρκεσε πέντε μήνες. Το ταξίδι τους στον μαγικό κόσμο της Ποίησης, των Δημιουργών της και των συνθετών που τα μελοποίησε ξεκίνησε τον Νοέμβριο με μοναδικές αποσκευές την περιέργεια των παιδιών να ανακαλύψουν κάτι καινούργιο, το έντονο ενδιαφέρον και την αμείωτη διάθεση τους για αναζήτηση νέων εμπειριών. Σήμερα οι αποσκευές αυτές έχουν βαρύνει καθώς είναι γεμάτες με όλες εκείνες τις γνώσεις, εμπειρίες, εικόνες και συναισθήματα που έχουν συγκεντρώσει και συλλέξει μέσα από το project.   

Δουλεύοντας συστηματικά υπό την καθοδήγηση της Κας Δέσποινα Τζοτζουδάκη, της Κας Κατερίνας Κεχαγιά και του Κου Τερζανίδη δημιούργησαν μια online ψηφιακή εγκυκλοπαίδεια εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου συγκεράζοντας την Ποίηση με τις Νέες Τεχνολογίες.

          Θεώρησαν λοιπόν καλό να το μοιραστούν στο πλαίσιο της διάχυσης του έργου με συμμαθητές τους αλλά και με αγαπημένα πρόσωπα. Φυσικά επενδύθηκε και με ζωντανή μουσική με τη βοήθεια της Κας Βιβής Χατζηαλεξίου, του Κου Παναγιώτη Βερνάρδου και του Κου Θοδωρή Λεονταράκη. Τραγούδησαν κιόλας με τη συνδρομή και των μαθητών της Ε΄ τάξης.

Η διαδικασία διάχυσης αποτέλεσε για όλους μια σύνθετη διαδικασία καθώς έπρεπε να λάβουμε υπόψη πολλούς παράγοντες.

Κρίνοντας όμως από την χαρά και την ευχαρίστηση που αισθανθήκαμε κατά την διάρκεια της παρουσίασης συμπεραίνουμε ότι ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για όλους. Επιπλέον οι στόχοι του σχεδίου εργασίας επιτεύχθηκαν καθώς αποκτήθηκαν νέες γνώσεις, νέες δεξιότητες και ικανότητες. Τα παιδιά έμαθαν να προβληματίζονται, να διατυπώνουν ερωτήματα και να αναζητούν λύσεις.  Ανέπτυξαν προσωπικές σχέσεις συνεργαζόμενοι με τους συμμαθητές τους συγκεντρώνοντας πολύτιμο υλικό για την ολοκληρωμένη προσέγγιση του θέματος Εξέφρασαν τα συναισθήματά τους ποικιλοτρόπως και μέσα από την ποίηση καλλιέργησαν και την αισθητική τους.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για το πάθος και την ενεργητικότητά τους στην καλλιέργεια σημαντικών αξιών για το μέλλον των παιδιών συμβάλλοντας μοναδικά στην υγιή συναισθηματική ανάπτυξή τους!!