25 Απριλίου: Μια μοναδική εμπειρία – καθοδήγηση Eπαγγελματικού Προσανατολισμού.

Με έναυσμα τον παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας DNA (DNA DAY), την 25η Απριλίου, την επέτειο για την ανακάλυψη της διπλής έλικας του DNA (25 Απριλίου 1953) και της ολοκλήρωσης της χαρτογράφησης του γονιδιώματος του ανθρώπου (Απρίλιος 2003), το Τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων υποδέχθηκαν εκπαιδευτικούς και μαθητές Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων το Βιολόγο του σχολείου μας κ. Δ. Κοτρόπουλο καθώς και τους μαθητές του Λυκείου μας Ζηκοντάλα Κ., Θεοδωρίδου Α., Κουκουρίκου Δ., Λύσσα Κ., Σιμωνόπουλο Π. και Τσάμη Χ., με εκδήλωση ενδιαφέροντος προσανατολισμού στον κλάδο της Βιολογίας με σκοπό τη συμμετοχή τους στα θεματικά εργαστήρια «Ταυτοποίηση DNA και πολυμορφισμός» και «Ζωή σε μια σταγόνα νερό».
Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη και επικαιροποίηση των επιτευγμάτων της Γενετικής και της Βιολογίας στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς καθώς και η σύνδεση, η συνεργασία και διάδραση των Πανεπιστημίων με την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
H βιολογική παιδεία είναι απαραίτητη για την προσωπική και κοινωνική ολοκλήρωση όλων των ανθρώπων, γιατί μας παρέχει τα εργαλεία για την κατανόηση του εαυτού μας και του κόσμου στον οποίο ζούμε και από τον οποίο εξαρτόμαστε.
Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ με συμμετοχή κυρίως των οργανισμών European Society of Human Genetics (ESHG) και American Society of Human Genetics (ASHG).

Ελληνικα