Το «πολιτικό αύριο» χτίζεται μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Ο μαθητής μας Σαούλιας Η. της β΄ Λυκείου επιλέχτηκε ως αναπληρωματικός έφηβος βουλευτής στην ΚΓ' Σύνοδο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βουλή των Εφήβων» 2017-2018. Ολοκληρώθηκε η ανάδειξη των 350 «εφήβων βουλευτών» που θα συμμετάσχουν από 2 έως 6 Ιουλίου 2018 στις εργασίες της ΚΓ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής οργανώνεται φέτος για 23η χρονιά και έχει ως θέμα: «Ένα Σχολείο να μας χωράει: κάνουμε like στη διαφορά». 

Δείτε Περισσότερα

Το πρόγραμμα η «Βουλή των Εφήβων» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές των α΄ και β΄ τάξεων Λυκείου και διοργανώνεται από το 1995 σε ετήσια βάση σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου ενώ από τη ΙΘ΄ Σύνοδο της «Βουλής των Εφήβων» ξεκίνησε μια προσπάθεια ανανέωσής του προγράμματος, με την εισαγωγή αλλαγών στη διαδικασία επιλογής των «εφήβων βουλευτών» καθώς και με την αξιοποίηση σε μεγάλο βαθμό των νέων τεχνολογιών, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της συμμετοχής, την ουσιαστικοποίηση του διαλόγου και του προβληματισμού μεταξύ των μαθητών, αλλά και την ανάδειξη της νεανικής δημιουργικότητας Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να προσφέρει στους μαθητές, εκτός από γνώση, βήμα για προσωπική έκφραση και δημιουργικότητα, ευκαιρία για προβληματισμό, διάλογο και συμμετοχή, έδαφος για συνεργασία. Οι μαθητές της α΄και β΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, πήραν  μέρος σε µια σειρά διαδυκτιακών εφαρμογών, που τους έδωσαν ώθηση να έρθουν σε άμεση επαφή και εξοικείωση με έννοιες όπως  το Κοινοβούλιο, το Σύνταγμα, το πολίτευμα, τους δημοκρατικούς θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την Ελληνική και παγκόσμια ιστορία και γεωγραφία, την επιστήμη και τον πολιτισμό. 

Συγχαίρουμε όλα τα παιδιά της α΄ και της β΄ Λυκείου που πήραν μέρος στο πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων» και εναποθέτουμε όλες τις προσδοκίες μας στη νέα γενιά  που μέσα από την  απόκτηση πολιτικής παιδείας προετοιμάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  για την ενεργό δράση που καλείται να αναλάβει στο απώτερο μέλλον.