«Παιχνίδια με το νερό» στο ΝΟΗΣΙΣ.

Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη συμμετείχαν και φέτος στο 10ο μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που διοργανώνεται στο Noesis. Οι μαθητές του Α΄1 παρουσίασαν στην κεντρική σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου την εργασία τους με θέμα: «Ο κύκλος του νερού μέσα από την Kodu» και οι μαθητές του Α΄2 στην GameLand την εργασία τους με θέμα: «Παιχνίδια με το νερό».

Σκοπός της εργασίας των μαθητών του Α΄1 τμήματος, ήταν η εξοικείωση με τον κύκλο του νερού, με τη βοήθεια της γλώσσας προγραμματισμού Microsoft Kodu. Με τη βοήθεια του προγράμματος, οι μαθητές μπόρεσαν να εμβαθύνουν στις διεργασίες του Κύκλου του νερού μέσα από μία διαδραστική παρουσίαση. Οι μαθητές του Α2 τμήματος μέσω του προγράμματός τους εξέτασαν τις χρήσεις του νερού στην παραγωγή ενέργειας. Προσπάθησαν να αναδείξουν και τους Βυζαντινούς νερόμυλους που βρίσκονται δίπλα στο Σχολείο μας, γεγονός που προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό. Η μεγάλη σημασία της ευαισθητοποίησης για τη φροντίδα του υδάτινου πλούτου του πλανήτη μας αναδείχθηκε μέσα από τις εργασίες των άξιων και ευαισθητοποιημένων προγραμματιστών μας!

Εμείς οι καθηγητές τους αισθανθήκαμε περήφανοι για την αξιοπρέπειά τους, για το γνωστικό τους επίπεδο καθώς και για τις ενδιαφέρουσες ιδέες τους! Οι μαθητές περιέγραψαν τον τρόπο δημιουργίας των εφαρμογών τους καθώς και τα οφέλη που αποκόμισαν από τη συνεργασία τους στο ζωντανό ραδιόφωνο που εξέπεμπε στο χώρο του συνεδρίου και κάλυπτε την εκδήλωση.

Για άλλη μια φορά αξίζουν Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τη δυναμική τους παρουσία!!!