Μικροί προγραμματιστές οργανώνουν διαδικτυακά στο GlogsterEdu ένα project για τη Μελοποιημένη Ποίηση και «χτυπούν» τον Σχολικό Εκφοβισμό με τη Scratch!

Οι μαθητές της Ε΄ & Στ΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας συμμετείχαν για μια ακόμη φορά στη «γιορτή» της τεχνολογίας και της καινοτομίας του 10ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής που διοργανώθηκε στο ΝΟΗΣΙΣ. Έχοντας πλέον αποκτήσει την εμπειρία μετά από εννιά συνεχείς συμμετοχές με αξιόλογες παρουσιάσεις,  έδωσαν για μια ακόμη φορά τον καλύτερο εαυτό τους παρουσιάζοντας η μεν Ε΄ τάξη μια διαδραστική ιστορία με παιχνίδια ερωτήσεων, για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού, η δε ΣΤ΄ μια online ψηφιακή εγκυκλοπαίδεια εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου συγκεράζοντας την Ποίηση με τις Νέες Τεχνολογίες.

Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο πόσο οικείος και φιλικός φαίνεται ο κόσμος της πληροφορικής στα παιδιά και με τι ενθουσιασμό παρουσίασαν  τις εργασίες τους, τα δημιουργήματά τους. Δείχνοντας υπευθυνότητα, ωριμότητα και άνεση στο χειρισμό σαν έμπειροι προγραμματιστές, φυσικά υπό την υποδειγματική καθοδήγηση της εξαίρετης καθηγήτριάς τους της κ. Δ. Τζοτζουδάκη και την συμπαράσταση των δασκάλων τους, ανταποκρίθηκαν άριστα εκπροσωπώντας το Σχολείο τους σε ένα ακόμη πανελλήνιο συνέδριο. Ακόμη και η συνέντευξη τύπου που έδωσαν σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό που εξέπεμπε ζωντανά από το ΝΟΗΣΙΣ αναλύοντας με άνεση τις δημιουργίες τους κατέδειξε πόσο σοβαρά παίρνουν το ρόλο του σύνεδρου κερδίζοντας την εκτίμηση των παρευρισκομένων.

Δείτε Περισσότερα

Απέδειξαν λοιπόν περίτρανα για μια ακόμη φορά ότι η ενασχόλησή τους με μια εργασία επιστημονικών απαιτήσεων, η συμμετοχή τους σε ένα συνέδριο υψηλών προσδοκιών, η ενίσχυση των προσπαθειών διαθεματικής και διεπιστημονικής προσέγγισης στο πλαίσιο των σχολικών μαθημάτων, όπως, επίσης και η βιωματική εφαρμογή των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών  εκτοξεύει το πάθος τους για το «παιχνίδι» της τεχνολογίας προοιωνίζοντας την ομαλή μελλοντική ενσωμάτωσή τους στη σύγχρονη κοινωνία.

Οι εργασίες τους από τη μια πλευρά κατέδειξαν την προσαρμογή σε ένα ψηφιακό κόσμο, την εξοικείωση με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις έξυπνες συσκευές και από την άλλη αποκάλυψαν τη δυναμική του Σχολείου μας, το μεράκι των δασκάλων του και τη δημιουργικότητά τους. 

Σημειολογικά η 18η Απριλίου 2018 ήταν πραγματικά μια ξεχωριστή ημέρα για το Σχολείο μας, καθώς τα παιδιά πέρασαν ευχάριστα και τα χαρούμενα πρόσωπά τους αποτέλεσαν την τρανή απόδειξη της επιτυχημένης παρουσίασης των έργων τους, που πιστεύουμε συνέβαλε στον εμπλουτισμό των γνώσεων τους, στην ενίσχυση της τεχνολογικής τους συνείδησης προς όφελος της ζωής τους και του περιβάλλοντος που ζουν  και στην μελλοντική αξιοποίηση των πλούσιων τεχνολογικών επιτευγμάτων.

Τους αξίζουν θερμά Συγχαρητήρια και ευχόμαστε πολλές ακόμη επιτυχίες στη μαθητική ζωή τους!!