Tριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Στ΄ τάξης.

Και επιτέλους η στιγμή που περίμεναν όσο τίποτε άλλο, οι ανυπόμονοι μαθητές της Έκτης τάξης έφτασε! Η τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Στ΄ τάξης ξεκίνησε το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 . Αποχαιρετούν τους Γονείς τους και καθησυχάζουν τους φόβους τους με τον περίσσιο ενθουσιασμό και τα χαμόγελα τους, καθώς το λεωφορείο απομακρύνεται. Μουσικές, χαρούμενες φωνές και γέλια πλημμυρίζουν το πούλμαν που θα μας οδηγήσει στον προορισμό μας. Μετά από μερικές στάσεις στη διαδρομή μας για φαγητό και ξεκούραση φτάνουμε στην ώρα μας στο Μουσείο Μπενάκη για μια ξενάγηση στις εντυπωσιακές αίθουσές του και μας φέρνουν σε επαφή με την ελληνική λαογραφία και μας ταξιδεύουν στην νεότερη ιστορία μας.

Έχοντας συλλέξει τις πρώτες μας εικόνες κατευθυνόμαστε προς το κέντρο της πόλης εκεί όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Pallas Athena Grecotel ένα Luxury Boutique Hotel, όπου η τέχνη δεσπόζει σε όλους τους χώρους του που θα μας φιλοξενήσει.Αφού τακτοποιούμαστε στα δωμάτιά μας ετοιμαζόμαστε για το δείπνο στον πλούσιο μπουφέ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας που ικανοποιεί πλήρως όλα τα γούστα. Τώρα μπορούμε να κατευθυνθούμε στο θέατρο Προσκήνιο όπου σε λίγα λεπτά ξεκινά η παράσταση ¨Οι γαμπροί της Ευτυχίας¨. Μια κωμωδία κατά τη διάρκεια της οποίας δε σταματάμε να γελάμε.

Ένα πολύ καλό και θρεπτικό πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την Ακρόπολη. Αρχικά επισκεπτόμαστε το Μουσείο της Ακρόπολης όπου μπορούμε να θαυμάσουμε τα μοναδικά ευρήματα ασύλληπτης ομορφιάς που μαρτυρούν το υψηλό επίπεδο της τεχνογνωσίας, των αρχαίων Ελλήνων. 

 Η επίσκεψη ολοκληρώνεται με την ανάβασή μας στον βράχο του Παρθενώνα, το λαμπρότερο μνημείο της Αθηναϊκής Πολιτείας και την πλέον αξιόπιστη μαρτυρία ενός προηγμένου πολιτισμού που επηρέασε την ανάπτυξη όλου του σύγχρονου δυτικού κόσμου.

Γεμάτοι υπερηφάνεια για την Ελληνικότητά μας αλλά και οργή συνάμα για την καπήλευση της εθνικής μας κληρονομιάς, αφήνουμε πίσω μας τον ιερό τούτο τόπο και κατευθυνόμαστε προς τα Σπάτα για την προγραμματισμένη επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Μέσα από μια επιμορφωτική αλλά και ψυχαγωγική εμπειρία της γνωριμίας με μερικά από τα πιο όμορφα και σπάνια είδη του πλανήτη, το πάρκο προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους επισκέπτες σχετικά με την προστασία της βιοποικιλότητας και να ενημερώσει για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το ζωικό βασίλειο. Την παράσταση βέβαια κλέβουν τα πανέξυπνα θαλάσσια θηλαστικά που εντυπωσιάζουν σε μια μοναδική επίδειξη των ικανοτήτων τους.Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το δείπνο και προετοιμασία για νυχτερινή παρατήρηση της Σελήνης. Παίρνουμε τον δρόμο για την Πεντέλη και το Αστεροσκοπείο-Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης. Εκεί βρίσκεται το Newall, το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο της Ελλάδας, από το οποίο μας δίνεται η ευκαιρία για νυχτερινή παρατήρηση της Πανσέληνου, μετά από μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία όπου οι μαθητές μας εντυπωσιάζουν τους υπεύθυνους με τις γνώσεις τους για τον πλανήτη μας και το διάστημα. 

Η Τρίτη και τελευταία ημέρα του ταξιδιού μας περιλαμβάνει την Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων. Καθώς περιηγούμαστε στο εσωτερικό του επιβλητικού κτηρίου που στεγάζει την αίθουσα της ολομέλειας των αντιπροσώπων του λαού, θαυμάζουμε την αρχιτεκτονική και διακόσμηση του άλλοτε παλατιού, ενώ γνωρίζουμε την ιστορία του αλλά και ξεναγούμαστε στην περιοδική έκθεση που φιλοξενείται στην αίθουσα ¨Ελευθέριος Βενιζέλος¨ με θέμα τον Πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, τον Ιωάννη Καποδίστρια. Κατά την έξοδο μας από τη Βουλή στεκόμαστε τυχεροί και απολαμβάνουμε την επιβλητική διαδικασία αλλαγής φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Τελευταίος σταθμός για χαλάρωση και ψυχαγωγία το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το πάρκο του αποτελεί έναν ζωντανό και ζωτικό πνεύμονα πρασίνου για την Αθήνα και λειτουργεί ως ανάπαυλα από το τσιμέντο της πρωτεύουσας προσφέροντας ευκαιρίες για μάθηση, αναψυχή και ξεκούραση.

Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και αποχαιρετούμε την πρωτεύουσα. Μια τελευταία στάση για φαγητό στα Καμένα Βούρλα και το ταξίδι μας σιγά σιγά φτάνει στο τέλος του. Μαθητές και δάσκαλοι αποκομίσαμε σημαντικές εμπειρίες, δοκιμάσαμε τις αντοχές μας και ενισχύσαμε δεσμούς φιλίας και αλληλοσεβασμού, δικαιολογώντας απόλυτα τον πολύπλευρο χαρακτήρα της εκδρομής.

Ένα μεγάλο μπράβο για την υποδειγματική συμπεριφορά των μαθητών μας που επιβεβαίωσαν πλήρως τις προσδοκίες μας αποσπώντας μόνο θετικά σχόλια απ΄ όλους όσοι μας υποδέχτηκαν και μας εξυπηρέτησαν στην αξέχαστη αυτή, τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Στ΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη στην Αθήνα.