¨Μέλισσα- Η ζωή στην κυψέλη¨

Οι μαθητές των μικρών και μεγάλων νηπίων των Εκπαιδευτηρίων μας επισκέφθηκαν το Μελισσοκομικό πάρκο ANEL. Ύστερα από μια σειρά δράσεων που εκπονήθηκαν στο Νηπιαγωγείο μας με θέμα: ¨Μέλισσα- Η ζωή στην κυψέλη¨ τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν το θέμα βιωματικά.

Η περιήγηση στο Μελισσοκομικό πάρκο, η οποία πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένο επιστήμονα, ξεκίνησε από το ύπαιθρο διαδραστικό ¨Μουσείο της μέλισσας¨ . Εκεί τα παιδιά είδαν πολύχρωμες κυψέλες, παλιές και σύγχρονες και παρακολούθησαν τη διαδικασία της συλλογής του μελιού από τις κυψέλες. Μοναδική ήταν η ευκαιρία που τους δόθηκε να παρατηρήσουν από κοντά τις μέλισσες να συλλέγουν από τα λουλούδια τη γύρη και το νέκταρ.

Αφού γνώρισαν τα είδη των μελισσών και των ανατομία τους, τον καταμερισμό εργασίας , τον πολλαπλασιασμό… παρακολούθησαν μαγεμένα τη διάρθωση της κοινωνίας μιας κυψέλης μέσα από τις ¨κυψέλες παρατήρησης μελισσών¨.

Γνώρισαν και χρησιμοποίησαν όλες τους τις αισθήσεις – είδαν, μύρισαν, άγγιξαν αλλά και γεύτηκαν τα προϊόντα της μέλισσας: κερί, γύρη, πρόπολη, μέλι, και κατασκεύασαν το δικό τους κεράκι με αληθινό κερί  μέλισσας.

Το ταξίδι στο θαυμαστό κόσμο της μέλισσας αφύπνισε την οικολογική τους συνείδηση κατανοώντας την τεράστια προσφορά ενός τόσο μικρού εντόμου για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Μια έκπληξη περίμενε τους μικρούς μας μαθητές στο τέλος της δράσης: λαχταριστό και δυναμωτικό γιαούρτι  με μέλι!

Ελληνικα