Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Βεργίνας.

Την  Πέμπτη 29-03-2018, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη-ξενάγηση των δύο τμημάτων της Δ΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας στον Αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Βεργίνας, που είναι από τα σημαντικότερα της Μακεδονίας και ολόκληρης της Ελλάδας.

Οι μαθητές περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Μουσείου και ταξίδεψαν στον χρόνο.  Η ιστορία της Μακεδονίας ξετυλίχθηκε μπρος στα μάτια μας μέσα από τα πολύτιμα εκθέματα που βρίσκονται άριστα τοποθετημένα σ΄ χώρο 1.000 τ.μ. δίπλα στους βασιλικούς τάφους.

Θαυμάσαμε επιτύμβιες στήλες, σκεύη, αγγεία, όπλα, υφάσματα, κτερίσματα , τις δυο χρυσές λάρνακες του Φιλίππου Β΄ με το δεκαεξάκτινο ήλιο των Μακεδόνων, ολόχρυσα στεφάνια, τον εξοπλισμό του βασιλιά, όμως τη μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσαν οι δυο βασιλικοί τάφοι του Φιλίππου Β΄ και του πρίγκιπα – πιθανότητα Αλεξάνδρου Δ΄ - γιου του Μ. Αλεξάνδρου.

Αξιοσημείωτη υπήρξε η θερμή ανταπόκριση όλων των μαθητών, που συμμετείχαν ενεργά, εύστοχα και μ΄ ενθουσιασμό , αποκομίζοντας  σημαντικά οφέλη και γνώσεις γύρω απ΄ τους θησαυρούς της Μακεδονίας.

Αποχαιρετήσαμε το Μουσείο και τις αρχαίες Αιγές με τις καλύτερες εντυπώσεις και απολύτως ικανοποιημένοι και συγκινημένοι απ΄ αυτήν τη μοναδική εμπειρία .