Αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου!

Την Παρασκευή  24 Μαρτίου  οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη τίμησαν τη διπλή γιορτής της  25η Μαρτίου, στην Αίθουσα  Θεάτρου  και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Γυμνασίου  Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας. Οι μαθητές μας παρουσίασαν την ημέρα της 25ης Μαρτίου και τον δικό τους ήρωα, μέσα από τη δική τους ιστορική ματιά, συγκρίνοντας  το βαθύτερο νόημα της 25ης Μαρτίου με τη σύγχρονη εποχή μας, τονίζοντας την αξία του χθες για το σήμερα και το αύριο. Το χθες είναι η μνήμη του σήμερα και το αύριο το όνειρο του σήμερα.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε και η δραματοποίηση του μυθιστορήματος του Ρόμπερτ Φίσερ: «Ο ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία» που ο όμιλος UNESCO των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη παρουσίασε στο 4ο Μαθητικό Συμπόσιο Λυκείων του Δικτύου των Συνεργαζόμενων Σχολείων της UNESCO που πραγματοποιήθηκε στο 2ο ΓΕ.Λ. Σερρών. Για την άψογη παρουσίασή τους απέσπασαν θερμά συγχαρητήρια και επαίνους για την ποιότητα της δουλειάς τους.  

Στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν και οι μαθητές μας για τις διακρίσεις που απέσπασαν στην κατάκτηση των Ξενόγλωσσων πτυχίων, στα Σχολικά πρωταθλήματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο ΣΚΑΚΙ, στον στίβο και στο BASKETBALL, στο διαγωνισμό Κοινωνικών Επιστημών Think So, στους Ρητορικούς Αγώνες, στους αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας, στο διαγωνισμό Νέας και Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, στη Βραδιά Ερευνητή, στην Ολυμπιάδα Χημείας, στο διαγωνισμό «Chemistry Rediscovered», στην Προσομοίωση του Ο.Η.Ε. για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στο 4ο Μεσογειακό Μαθητικό Συνέδριο, στο 4ο Μαθητικό Συμπόσιο ASPNET UNESCO και σε διάφορους άλλους Μαθητικούς Διαγωνισμούς.

Αν θέλουμε να πραγματώσουμε τα όνειρά μας είναι αναγκαίο να διδαχτούμε το παρελθόν μας, τις εθνικές μας μνήμες.  Ευχή όλων μας η παρακαταθήκη των προγόνων μας να εμπνέει τα παιδιά μας στην επίτευξη των δικών τους οραμάτων και επιδιώξεων!!!!!