Πρώτη και Δεύτερη θέση με 7 βραβεία στους 1ους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης «Μαθητές Αγορητές».

Την πρώτη θέση με τη μεγαλύτερη βαθμολογία κατέκτησε η ομάδα επιχειρηματολογίας του Λυκείου μας και τη δεύτερη θέση η ομάδα του Γυμνασίου μας στους 1ους Πανελλήνιους Μαθητικούς αγώνες Ρητορικής Τέχνης «Μαθητές Αγορητές» που διεξήχθησαν στα Εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος» το Σάββατο και την Κυριακή 17 και 18 Μαρτίου. Την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα του Λυκείου με την ονομασία «Εύλαλοι» την οποία αποτελούσαν οι μαθητές Αρμούτη Μ., Γκολέμης Μ. και Τσιμπάνη Γ. οι οποίοι είχαν καταλάβει και την πρώτη θέση με την υψηλότερη βαθμολογία στους Περιφερειακούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας Κεντρικής Μακεδονίας στις 13 Ιανουαρίου 2018. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα του Γυμνασίου με την ονομασία «Τεχνίτες του λόγου» που την αποτελούσαν οι μαθητές Πολυχρόνης Β., Φαντέλ Ζ., και Φλωρίδου Μ. από τους οποίους αναμένουμε να διακριθούν για τη ρητορική τους δεινότητα στους 1ους Περιφερειακούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογία και Αυθόρμητου Λόγου Γυμνασίων Κεντρικής Μακεδονίας που θα διεξαχθούν στα εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη στις 21 Απριλίου 2018. Ιδιαίτερη συγκίνηση κατέλαβε όλους μας καθώς και το κοινό που χειροκροτούσε ασταμάτητα όταν ανακοινώθηκαν τα βραβεία διάκρισης των καλύτερων ομιλητών των αγώνων. Ανάμεσα σε 200 ομιλητές από την Ελλάδα και την Κύπρο οι μαθητές μας κατέκτησαν τις παρακάτω διακρίσεις:

Φαντέλ Ζ. 1η καλύτερη ομιλήτρια Γυμνασίων

Φλωρίδου Μ. 2η καλύτερη ομιλήτρια Γυμνασίων

Πολυχρόνης Β. 5ος καλύτερος ομιλητής Γυμνασίων

Τσιμπάνη Γ. 2η καλύτερη ομιλήτρια Λυκείων

Γκολέμης Μ. 3ος καλύτερος ομιλητής Λυκείων

Παράλληλα οι μαθήτριες Παπαδοπούλου Ε. και Χαλαμπάκη Μ. συμμετείχαν στους αγώνες ως δημοσιογράφοι αρθρογραφώντας για τους αγώνες και παίρνοντας συνεντεύξεις από τους καλύτερους ομιλητές.

Τέλος, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Όμιλος Ρητορικής δραστηριοποιείται ακατάπαυστα εδώ και δεκαπέντε χρόνια συμμετέχοντας σε Πανελλήνιους Αγώνες Ρητορικής Τέχνης και έχοντας πολλές διακρίσεις και πρώτες θέσεις στο ενεργητικό του.

Ευχόμαστε στους μαθητές μας ολόψυχα καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες.

 

Ελληνικα