Οι μαθητές μας στον μαγικό κόσμο του Ραδιοφώνου “FREE MOTION”

Οι μαθητές του πρώτου τμήματος της Γ΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων μας φιλοξενήθηκαν στο στούντιο του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης, στη συχνότητα 100,6 FM, στο πλαίσιο του ανοιχτού προγράμματος διάθεσης ραδιοφωνικών ζωνών για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια πρωτόγνωρη, μοναδική εμπειρία στο μαγικό κόσμο του ραδιοφώνου, δημιουργώντας για πρώτη φορά τη δική τους ραδιοφωνική εκπομπή. Έγραψαν άρθρα με το δικό τους τρόπο και τα επένδυσαν με τις αγαπημένες τους μουσικές επιλογές. Η μαγεία των ερτζιανών και η υπέροχη εμπειρία του να επικοινωνείς και να αλληλεπιδράς με πολλούς ανθρώπους την ίδια στιγμή, αποτυπώθηκε σε μια πρωτότυπη ραδιοφωνική  εκπομπή.

Μέσα σε ένα μοναδικό κλίμα ομάδας, επικοινώνησαν, διερεύνησαν, αρθρογράφησαν, επέλεξαν μουσική, συνεργάστηκαν.   Από τη συμμετοχή τους σε μια τέτοια καινοτόμο δράση οι μαθητές αισθάνθηκαν ενθουσιασμό και ικανοποίηση επιτελώντας με  μοναδικό τρόπο το ρόλο του νεαρού δημοσιογράφου και του ραδιοφωνικού παραγωγού. Το ραδιόφωνο είναι σαν την οικογένεια. Μπορεί να μην είναι κοντά σου αλλά με τρόπο μαγικό μηδενίζει τις αποστάσεις. Στοχάζεσαι, ταξιδεύεις, φαντάζεσαι, ονειρεύεσαι και  φέρνεις στο νου ακόμη και πρόσωπα που αγαπάς μέσα από νότες, στίχους και μουσικές. Είναι από  αυτά  τα μικρά πράγματα στην ζωή που την κάνουν  πιο ωραία. Το ραδιόφωνο είναι μαγεία.

Για ακόμη μια φορά ευχαρίστησαν τόσο το Δημοτικό Ραδιόφωνο όσο και το Σχολείο τους για την ευκαιρία που τους δόθηκε.

Συγχαρητήρια σε όλους σας!!!