Ταξίδι σε μαγικούς … προορισμούς!

Στο πλαίσιο της διαθεματικής ενότητας: ¨Κυκλοφορώ στον δρόμο με ασφάλεια¨ τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας επισκέφθηκαν το Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Κατά την ξενάγησή μας τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία του σιδηροδρόμου και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Σε ένα ιστορικό, διατηρητέο και αναπαλαιωμένο κτίριο στεγάζεται το Σιδηροδρομικό Μουσείο. Εκεί αναβιώνει το παρελθόν μέσα από στολές, σάλπιγγες μετάδοσης ακουστικών σημάτων, σήμαντρα ακύρωσης εισιτηρίων, τηλέγραφο, φανάρια, ρολόγια, γραφεία, γραφομηχανές, αρχειακό υλικό και ένα έπιπλο-νιπτήρα από το ¨βασιλικό συρμό¨.

Στον περίβολο του Μουσείου σταθμεύει ένα από τα διάσημα βαγόνια του «Orient Express». Πρόκειται για ένα βαγόνι-ρεστοράν όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία  να επιβιβαστούν και να νιώσουν λίγη από τη μαγεία του θρυλικού ταξιδιού Παρίσι-Κωνσταντινούπολη!

Μοναδική εμπειρία αποτέλεσε η δυνατότητα που είχαν οι μικροί μαθητές μας να ανέβουν στη μηχανοκίνητη-χειροκίνητη δραιζίνα και να ταξιδέψουν νοερά σε έναν μαγικό προορισμό…!